Nationale Marketingdag 2009: Interview Ernst-Jan Pfauth en Polle de Maagt
Tijdens de Nationale Marketingdag sprak Matthijs van den Broek met Ernst-Jan Pfauth (Nrc Next/Dutchproblogger) en Polle de Maagt (Cafe del Marketing). Een duo-interview met, zoals Matthijs zelf zegt, de jonge honden die in rap tempo hun eigen plek aan het veroveren zijn binnen het Nieuwe Media landschap van Nederland. En dus doet hun mening er toe: over Internet en LSD, over kranten en bloggen, over burgerjournalistiek, over Google die Twitter koopt. En meer.
Eerder spraken wij met Reineke Reitsma van Forrester Research en met Richard van Hooijdonk van Marketing Monday. Later volgt nog een interview met Maarten Timmers Verhoeven van Lenthe Publishers.
LSD = door oerinstincten heenbreken?
Misschien moet je eerst LSD proberen voordat je deze vergelijking trekt.
LSD = LOVE = OERINSTINCT! 😉
Wat staat Polle rottig op die still. Hij lijkt wel een beetje op Rouvoet, haha.
Wel een heel boeiend interview
@Luuk: Ik vind dat zowel EJ als Polle bijzonder goed uit de visagie zijn gekomen 😉 André Rouvoet? Ai.
@Catharina: LSD als drug is wellicht niet verslavend, de destructieve lifestyle die er bij kwam kijken was wel verslavend en had vaak een fatale afloop. Ze zagen LSD niet meer als middel, maar als einddoel op zich. Zoals Hunter S Thompson schreef in Fear and Loathing in Las Vegas:
@Jaap Bloem, gelukkig zijn de bijwerking van het nieuwe LSD (dwangmatig followers zoeken, focusen op kwantiteit ipv kwaliteit etc) minder heftig. Dan heb je nog de mogelijkheid om vroegtijdig in te grijpen. Keith Bakker bellen o.i.d. 😉
@Ernst-Jan: LSD, oud of nieuw, is een extreme afrader — zeker op termijn. Ken maar 1 variant die echt louterend werkt en dat is de LSD van mijn pubers: Laatste SchoolDag.
@Jaap Bloem, met het ‘nieuwe LSD’ bedoel ik internet. Dat is het metafoor dat ik in die presentatie en in dit interview bespreek.
@Ernst-Jan en Jaap; natuurlijk is het altijd mogelijk om negatieve effecten te vinden, maar dat gaat dan vaak weer voorbij aan de positieve effecten. De realiteit is dat uit vrijwel alle onderzoeken blijkt dat lsd en paddo’s niet gevaarlijk en niet verslavend zijn.
Zelfs de effecten van de meeste bad trips zijn naar mijn idee uiteindelijk meestal positief; net als die van nachtmerries. Je krijgt die niet voor niks.. De excessen worden dan uitvergroot, terwijl totaal niet duidelijk is of die (uitsluitend) gerelateerd zijn aan het middel of aan een combinatie met bijvoorbeeld alcohol.
Toch worden deze middelen in onze maatschappij verboden, terwijl we ons gerust de kanker mogen roken of onze lever en hersenen kapot mogen zuipen. Dat soort dingen snap ik niet, maar benieuwd naar jullie kijk op dit soort zaken.
“Zelfs de effecten van de meeste bad trips zijn naar mijn idee uiteindelijk meestal positief; net als die van nachtmerries.”
@Catharina: Valt psychose ook onder bad trip, of onder psychose?
Drugs of niet, prima interview met deze jonge honden.
Compliment.
@Catharina:
Verbieden is duidelijk niet de way to go en wat je wil hebben, kun je sowieso om de hoek krijgen.
Maar even off the record. Deze discussie voeren we hier – excuus daarvoor maar het geeft wel aan dat de LDS-metafoor van EJP meer vlees op de botten moet krijgen – onder een prachtig stuk van PdM/EJP/MvdB, waarin overigens eigenlijk maar een flinterdunne hint wordt gegeven richting serieuze drugs. Laat staan richting de werkingen, bijwerkingen, afhankelijjkheid van persoonlijkheid, gemoedstoestand, setting en wat dies in combi ook maar meer zij.
NOGMAALS: verslavend en gevaarlijk zijn 2, zo niet: “alle in die ziin denkbare relevante ingrediënten tot de macht 22”. If you catch my drift. Catch 22 ;-))
Gevaarlijk en verslavend en misleidend en misdadig is deze zin: “Zelfs de effecten van de meeste bad trips zijn naar mijn idee uiteindelijk meestal positief”.
“Naar mijn idee” Catharina? Zwijg dan liever ajb.
Gerelateerde artikelen
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!