Apple patenteert terugkijkend beeldscherm

4 februari 2006, 12:41

Apple patenteert terugkijkend beeldscherm

Apple heeft een patent ingedient voor een beeldscherm met een tussen de beeldpixels in geïntegreerde camera. En dat is natuurlijk superhandig voor videoconferencing systemen en auto cue’s (de halfdoorzichtige schermen waarvan nieuwslezers hun teksten lezen).

Het grote verschil tussen Apple’s oplossing en een systeem met losse camera is dat de camera niet meer uit een beeldsensor met één lens bestaat, maar uit een heleboel beeldsensortjes met even zoveel lensjes. Het systeem lijkt daarmee dus meer op een oog van een insect dan op één van onze eigen kijkertjes.

Met een beetje mazzel gebruikt Apple hiervoor de aan de Stanford University ontwikkelde ‘field camera’ techniek, waarmee je zowel tijdens als na de opname kunt scherpstellen.

Carl Mangold
AI-specialist met de focus op veiligheid bij Carl Mangold

Carl Mangold is een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), met de focus op het veilig en ethisch verantwoord inzetten van deze technologie. In de loop van zijn carrière heeft Carl de evolutie van AI in marketing van dichtbij meegemaakt. Waar AI aanvankelijk vooral werd ingezet om prospects te herkennen en segmenteren op basis van hun klik- en koopgedrag, heeft de technologie zich inmiddels ontwikkeld tot een krachtig middel dat (klant-)communicatie over de volledige breedte kan ondersteunen of zelfs vervangen. Stonden ethiek en privacy altijd centraal bij de toepassing van AI voor geautomatiseerde klantsegmentatie, met de opkomst van generatieve AI zijn veiligheid en betrouwbaarheid nog belángrijker thema's geworden. Carl zet zich in om bedrijven te begeleiden bij het verantwoord implementeren van AI-oplossingen die niet alleen efficiëntie en klanttevredenheid verhogen, maar ook voldoen aan de hoogste ethische en veiligheidsstandaarden. Met zijn diepgaande kennis van AI en zijn toewijding aan veilige praktijken, helpt Carl organisaties de balans te vinden tussen innovatie en verantwoordelijkheid. Zijn werk draagt bij aan het creëren van betrouwbare AI-systemen die zowel de bedrijfsdoelen als de belangen van klanten dienen.

Categorie
Tags

5 Reacties

    ErwinVanLun

    Het is niet alleen handig voor videoconferencing, het zal naar mijn idee zorgen voor de grote doorbraak van videoconferencing. Vooralsnog krijgen we altijd een boven aanzicht van iemand, kunnen we nooit iemand echt in de ogen kijken. Dat zal hiermee gaan veranderen.

    Wat daarnaast ook mogelijk wordt is dat websites op je gaan reageren. Waar je naar kijkt, dat licht op. Wat je aanwijst, kan je met je vinger verslepen. Als je je hoofd naar voren doet, krijg je een ander beeld (alsof je bij een raamvenster met glas zit en je hoofd dichterbij doet. Dan zie je ook andere dingen.


    4 februari 2006 om 17:13
    ErwinVanLun

    Even verder denken: Wat gebeurt er als dit scherm 2 x 2 meter wordt en het – als het ware – als een deur in je huis zit? Je kan er dan door naar buiten kijken. Je ziet van alles. Het beeld verandert als je dichterbij komt. Dan kan iemand echt op je af lopen.

    En daarna wordt het echt tijd voor de holografische projectie.


    11 februari 2006 om 15:28
    ErwinVanLun

    Zat nog eens te denken. Volgens mij is dit wel een coole toepassingen voor een discotheek waarin je een wand aanbrengt van een paar meter breed en hoog. En dat ook in andere discotheken doet. Daar kan je vrijelijk tegen iemand anders aankletsen zonder dat die persoon er werkelijk ook is.


    22 februari 2006 om 17:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!