Nederland telt steeds meer webwinkels
Er zijn steeds meer Nederlanders die een eigen webwinkel beginnen. Dat stelt de Kamer van Koophandel (KvK) in zijn publicatie Bedrijvendynamiek 2005 (pdf). In 2005 kwamen er in Nederland 1.900 nieuwe geregistreerde webwinkels bij, waarmee het totaal uitkwam op 5.100 (via: Retailnews).
Kleine correctie: “Ook opvallend is de vrij grote aantal nieuwe postorderbedrijven. Er is in deze branche sprake van een verdriedubbeling van het aantal startende bedrijven in drie jaar tijd (in 2003 waren er 610). Dit zijn met name bedrijven die via internet producten verkopen.” Het zijn “met name” bedrijven die via internet verkopen…
Ik vind de stijging van het aantal timmerbedrijven trouwens ook opmerkelijk 🙂
Is een eBay powerseller volgens de KvK ook een webwinkel?
Er zouden als ik me niet vergis 1800 personen voor hun inkomen volledig afhankelijk zijn van eBay, maar dan tellen ze nog niet het aantal part-time ebayers, dat wel bij de KvK staat ingeschreven. Maar om dat nou meteen webwinkels te noemen.
Wat kost een gemiddelde professionle webwinkel?
@Marjon: Bedoel je het script, of ook het kantoor(tje), de voorraad, etc.?
@Marjon
Ik schat een paar ton. Dat is inclusief de voorraad, domeinregistratie, intellectuele eigendomsrechten en het klantenbestand, maar exclusief het kantoorpand en de directeur-grootaandeelhouder.
Ik probeer mijn netwerk te gebruiken om voor zo weinig mogelijk geld een zo professioneel mogelijke webwinkel op te zetten. Ik bedoel dat is Marco Derksen met een online community gelukt dan moet mij dat toch ook lukken 😉 Maar even serieus bedankt voor de tips!
“Zij zorgen gelijk dat je bovenin de zoekmachine staat…”
Bas, kun je dit nader uitleggen? Niemand kan namelijk een toppositie garanderen dus ik ben benieuwd hoe ze dit kunnen waarmaken.
Dat moet ik iets nuanceren.
Zij zorgen ervoor dat de site zoekmachine vriendeiljke gebouwd is, waardoor je makkelijker boven in komt. Bovendien leggen ze uit welke factoren nog meer meespelen…
Als je een webwinkel wilt, dan zijn er veel meer mogelijkheden die niet duur hoeven te zijn. Kijk eens op http://www.soluti.nl en informeer naar hun mogelijkheden.
Webwinkels en webshops en alle e-commerce oplossingen zullen tot 2011 met 21% per jaar blijven toenemen. In zelf als interaction desinger vind dat er nog wel een aantal stappen zijn te maken voor webwinkel eigenaren. Bij de ontwikkeling van een webwinkel / webshop kijken ze niet naar de langere termijn. Ze besteden geen aandacht aan gebruiksvriendelijkheid en leggen vaak nog te veel drempels op voor de bezoeker om makkelijk een product te vinden en af te rekenen met bijvoorbeeld iDEAL of creditcards.
Er is/zal een verzadiging plaats vinden en dan moet je je onderscheiden als webwinkel! Gebruiksvriendelijk webwinkels zullen het overleven en de goedkope gratis winkels krijgen het zwaar.
@ Martijn Heb jij daarmeer cijfers over? Ben benieuwd! Onderscheidend vermogen is aboluut een pre in de webshop-market. Als copywriter krijg momenteel veel (vertaal)verzoeken om unieke content te schrijven……..
1 ding staat vast reclame en advertising zal altijd nodig zijn.
webwinkel aanmelden en promoten ? http://www.home-shop.nl
Gerelateerde artikelen
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!