Samen zijn de Top 30 Nederlandse merken nu 95 miljard dollar waard. De hoogste waarde die de Nederlandse ranking ooit heeft gezien.
AI versnelt processen, maar technologie is zelden de bottleneck. Het echte verschil? Hoe snel en slim je organisatie kan meebewegen als alles verandert: klantgedrag, concurrentie, regelgeving of tools. Wendbare bedrijven benutten kansen, pareren risico’s en houden tempo – zónder hun koers te verliezen. Wie morgen wil winnen, moet vandaag al leren bijsturen. Ben jij wendbaar genoeg als de markt morgen iets anders van je vraagt?
De Nederlandse consument anno 2025 beweegt zich in een interessante paradox: enerzijds zijn kortingen leidend voor aankopen, anderzijds trakteren ze zichzelf vaak op iets extra’s. Als marketeer of retailer weet je dat consumentengedrag nooit zwart-wit is, maar deze combinatie van prijsbewustzijn en verwennerij dwingt je om scherper dan ooit te kijken naar hoe je klanten verleidt én behoudt.
Van 4 P's naar 5 P's: de stem van de klant als missende link. Elke ervaren marketeer kent de klassieke marketingmix van product, prijs, plaats en promotie. In de praktijk van de automotive wordt deze mix volop ingezet – van flashy modelintroducties en scherpe leaseprijzen tot omnichannel campagnes. Toch ontbreekt er vaak een cruciale P, eentje die in het huidige landschap het verschil kan maken: de P van de Publiekstem (klantfeedback).
In deel 1 van deze tweeluik, een korte terugblik op de evolutie van branding: Waar staan we nu op het gebied van branding en zijn we hier gekomen. Nu in deel 2: Onze verwachting voor wat gaat komen volgens de actuele trend- en tijdsgeestanalyses: Wat volgt nu? Wat wordt de volgende stap en kansen voor branding? Oftewel, Wat wordt branding 13.0?
AI verandert organisaties fundamenteel: niet alleen technisch, maar ook in hoe we samenwerken, beslissingen nemen en mensen aansturen. Tools zijn er in overvloed, maar zonder de juiste cultuur, vaardigheden en mindset blijft de impact beperkt. Terwijl technologie een sprint trekt, strompelt de organisatie er vaak achteraan.
De afgelopen weken kwamen enkele belangrijke doorbraken op het gebied van quantum communicatie in het nieuws. Het zijn stapjes in een langere ontwikkeling van quantum technologie waarbij China, de Verenigde Staten en Europa strijden om de supremacie.
In nieuwsmedia wordt nog dagelijks gerefereerd aan reacties op sociale media. De vraag is: wie hecht er anno 2025 nog waarde aan ongefilterde en polariserende comments, juist als waardevolle context in de vorm van feiten essentieel is? De overschaduwende vraag luidt: welk nut heeft commentaar van ongeverifieerde personen en welke schade hebben berichten van bots op hoe mensen de waarheid percipiëren? Scherper nog: moeten we niet af van het commentaar van Jan en alleman op sociale media?
Brandsafety is een belangrijk begrip binnen de advertentiemarkt, en dat is niet zonder reden. De plek waar jouw merk zichtbaar is, heeft namelijk invloed op de perceptie van jouw merk.
Wat betekent het als de kapitaalkrachtige doelgroepen als ‘de Postmodernen’ steeds minder bereikbaar worden via de traditionele digitale kanalen?
Waar we vorig jaar van Brazilian marketing naar Demure fall gingen, met een vleugje Brat summer en een pistache-hype tussendoor, zullen er in 2025 wéér nieuwe trends en culture-momenten ontstaan waar marketeers mee aan de haal moeten gaan.
TikTok is het kloppend hart van een hele generatie contentmakers. Dansjes, storytelling, memes en minidocumentaires—de app is voor velen dé springplank naar een digitale carrière. Maar er hangt al een tijd een donkere wolk boven het platform. Dreigende bans, politieke druk en veiligheidszorgen maken de toekomst van TikTok onzeker. Wat betekent dit voor de Nederlandse TikTok-creators? Voelen zij de dreiging? En hoe bereiden zij zich voor op een mogelijke exit?