• Mobile
    wordt gesponsord door

Where the hell is Matt?

Where the hell is Matt?

Het filmpje van Matt gaat als een lopend vuurtje de hele wereld rond. Miljoenen kennen hem inmiddels: Matt Harding. Wie? Een gast die in elk land z’n (rare) dansje doet!

Drie jaar geleden gaf de Amerikaaan Matt Harding zijn baan als gamedesigner in Brisbane, Australië op om met het geld dat hij gespaard had de wereld rond te reizen. Om zijn familie en vrienden op de hoogte te houden waar hij was, maakte hij de site www.wherethehellismatt.com

Na een aantal maanden gereisd te hebben bracht een reisgenoot hem op een uniek idee: maak een dansje op verschillende plekken in de wereld en leg dit op videocamera vast. Na 1,5 jaar door alle continenten gereisd te hebben plaatste Matt zijn filmpje, begeleid met muziek van Deep Forest "Sweet Lullaby", op zijn site.

Een kauwgom fabrikant "Stride Gum" zag het filmpje van Matt. Ze boden hem aan om nog een wereldreis te maken op hun kosten. Begin 2006 vertrok Matt voor een reis van 6 maanden. Een half jaar later had hij 39 landen en alle 7 continenten bezocht!

Velen zijn geinspireerd geraakt door Matt en hebben tientallen gelijksoortige video’s gemaakt: Where the hell is Jesus?, Where the hell is Predator? en Where The Hell Is Henk?.

De videoclip is o.a. vertoond in verscheidene Amerikaanse TV shows: Good Morning America en The Ellen DeGeneres Show. Tevens werd de video gepost op de officiële Google Video Blog.

Op Youtube heeft het filmpje deze maand al verschillende 'honors' behaald: #1 most discussed en #4 most viewed (na de Zidane filmpjes).

Dus in plaats van een ansichtkaart met het verplichte lokale weerbericht, kun je deze zomer ook een leuke videogroet sturen …

Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.