Adidas opent winkel in Second Life

Adidas opent winkel in Second Life
, Upstream
@marcoderksen

Adidas opent winkel in Second Life

Paul merkte gisteren in de reacties al op dat Adidas deze week een virtuele winkel heeft geopend in Second Life (ter promotie van de a3 Microride sneakers). Adidas volgt daarmee een groeiend aantal personen en merken die een virtueel bestaan starten in Second Life. Leuk , maar voorlopig denk ik dat de PR-waarde nog groter is dan de waarde van de aanwezigheid in een virtuele wereld.

Persoonlijk geloof ik op dit moment meer in betrokkenheid van merken als Nike en Adidas in een social network als Sneakerplay (dat na een testperiode van enkele maanden recentelijk is open gegaan voor het publiek).


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Ben het met je eens Marco. Ik denk zelf dat er niet specifiek veel geld te halen in SL, zeker niet voor de grote concerns. Toch kan het geen kwaad wat promotie in zo'n spel te stoppen, in het spel zelf krijgt het nu aandacht omdat er ook een Adidas winkel is en omdat die winkel er is krijgt dat ook weer aandacht in reguliere media (zoals hier bijv. maar er zullen meer sites zijn). Leuke, goedkope marketing dus.

  Naar aanleiding van jouw berichten ben ik trouwens zo'n 2 weken geleden ook zelf begonnen met SL en heb daar inmiddels ook enkele malen over geschreven op mijn eigen weblog. Tot nu toe bevalt het me wel. Het is een vermakelijk spel, niet meer of minder dan je er zelf van maakt. Op marketing gebied ook zekere een origineel platform, maar zoals ik net zei, ik denk zelf dat er geen groot geld te verdienen is. Nog niet.

  geplaatst op
 • Gelukkig zijn niet alle merken uitsluitend gefixeerd op snel en 'groot' geld verdienen. Dan zouden heel veel initiatieven niet eens van de grond komen. Merken die durven te experimenteren – en dus te investeren in onzekerheden – doen ervaringen op die op de langere termijn een voorsprong kunnen opleveren. Nog afgezien van de free publicity (die natuurlijk afneemt naarmate de aanwezigheid van merken op SL toeneemt) kan het dus inzicht opleveren in hoe nieuwe kanalen (kunnen) werken.

  geplaatst op
 • Macblik, even voor de duidelijkheid, het is niet zo dat ik bedrijven afraad om te investeren in dit soort initiatieven. Integendeel, ik denk juist dat het goed is om te experimenteren. Wat ik alleen wil aangeven is dat men op dit moment vooral waarde terugkrijgt in de vorm van free publicity.

  Mijn voorstel zou zijn dat iedere adverteerder een beperkt budget en capaciteit beschikbaar stelt om te experimenteren met nieuwe middels zoals social networks, virtual life, blogs, etc. Op basis van eigen ervaring kunnen over 1-2 jaar betere keuzes worden gemaakt.

  geplaatst op
 • Kreeg gisteren ook een persbericht binnen van Nike dat volgens het bericht de Nederlandse primeur heeft van wat ook wel Joint Product eXperience (JPX) wordt genoemd, een nieuwe manier van adverteren van Nike in Windows Live Messenger. Het Joint Product eXperience-concept is gebaseerd op 'samen bekijken, proberen en beleven' en geeft gebruikers van Windows Live Messenger (de opvolger van MSN Messenger) de mogelijkheid om een product van een adverteerder samen te bekijken en te bespreken. Zag dat Molblog er vandaag een stuk over heeft geplaatst.

  Wellicht aardig om al deze experimenten eens op een rijtje te zetten...

  geplaatst op
 • Marco, ik reageerde eigenlijk vooral op het stukje van logfather. Daar spreekt in mijn ogen een te simplistische visie op marketing uit. Bedrijven als Adidas en Nike zijn aanwezig op talloze plekken waar ze geen 'groot geld' kunnen verdienen en waarvan de publicitaire waarde op zijn minst twijfelachtig is. Toch doen ze het uiteindelijk helemaal niet zo slecht ;-).

  geplaatst op
 • Nee dat kan wel kloppen macblik, ik ben natuurlijk ook geen deskundige. Ik begrijp ook wel dat Nike / Adidas niet overal geld (hoeven uit te) trekken maar ik gaf alleen aan dat het me op dit moment nog niet mogelijk lijkt echt te verdienen aan SL met bijvoorbeeld zo'n schoenenwinkel. Dat staat los van het feit of het bedrijf (Adidas in dit geval) dat wilt natuurlijk, daar had ik het nu even niet over. :-)

  geplaatst op
 • MIT Advertising Lab meldt dat Reebok ook een nieuwe winkel heeft geopend in Second Life

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.