• Mobile
  wordt gesponsord door

Hyves down ivm grote Verhyving

Hyves down ivm grote Verhyving
Het populaire Nederlandse vrienden netwerk Hyves is sinds afgelopen vrijdag 18:00 down, in verband met de grote "verhyving". 200 servers, honderdduizenden video's en 30 miljoen foto's zijn bij de verhuis operatie betrokken. Op een speciaal opgetuigde blog verhyving.blogspot.com doen de mensen achter Hyves uitgebreid verslag van de verhuizing. Op het weblog zijn verscheidene YouTube filmpjes van bekende politici (Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, Mark Rutte) en artiesten/DJ's (Party Squad, 3FM, Direct, Koen van Caz!, Barry van Radio538, Boomchicago en Room 11) te vinden, die melding maken van het feit, dat Hyves even "under construction" is.

Na zo'n 1,5 dag Hyves offline is het filmpje met Jan Peter Balkenende het meest bekeken met 35.055 views. Nauw op de voet gevolgd door Wouter Bos met 33.093 belangstellenden. Op de derde plek met 24.759 views vinden we Hyves ontwerper Willem die in zak en as zit. Het Hyves team verwacht zatermiddag rond 14:00 weer up and running te zijn, met een verbeterde snelheid. Raymond en team succes met de grote klus!

UPDATE: Later dan gepland, namelijk kwart over acht is Hyves weer online. Webwereld, Nu.nl, Adfoblog en IN10 hebben er vandaag een artikel/blogpost aan gewijd.

Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Thanx, we houden jullie op de hoogte!

  geplaatst op
 • Ik denk dat ik vanuit Marketingfacts ook maar eens een extra blog ga opstarten voor alle storingen die wij hebben de laatste maanden. Vanmorgen van 6 tot 11 uur lagen wij er opnieuw uit (waarvoor onze excuses) :(

  geplaatst op
 • Succes Raymond en de rest van de hyves-team. 200 servers is niet niks ;)

  geplaatst op
 • Ik heb het idee dat ze sinds de start aan het verhuizen zijn. In de anderhalfjaar dat ik nu hyve heb ik eigenlijk nog nooit een sessie gehad dat de snelheid naar volle tevredenheid was. Elke keer weer nieuwe servers maar aan mijn gebruikservaring veranderde weinig. Ik hoop dat ze nu echt eens wat serieuse servers erbij gaan zetten.

  geplaatst op
 • @ Oof4b bij een site als hyves moet je wel continu verhuizen, om aan de wensen van je users te voldaan. Daarnaast lijkt het mij meer dan logisch, dat de verhuizing van nu de doorbraak gaat worden wat betreft snelheid.

  De heren van hyves doen het goed, en daar heb ik dan ook echt alle bewonderingen voor.

  geplaatst op
 • Ik begrijp dat je moet verhuizen maar als je al zo lang zo snel groeit kan je wel bedenken wat je nodig mocht gaan hebben. Probleem is dat ze dus niet aan de wensen van de users voldoen. Ik hoor veel geluiden van Hyvers om me heen die afhaken door het haperende surfen over de site.

  geplaatst op
 • @ Oof4b om 2,5 miljoen users tevreden houden lukt je nooit. Daarnaast moest hyves een aantal maanden wachten, tot ze toegang kregen tot de nieuwe server-ruimte waar ze al hun servers kwijt kunnen.

  Ik run zelf ook een soortgelijke site als hyves, en ik weet hoe moeilijk het is om alle users tevreden te houden.

  geplaatst op
 • Ach, dat valt toch wel mee?
  Met de juiste hardware en juiste aansturing heb je geen 200 servers nodig voor Hyves om je bezoekers toch tevreden te kunnen houden.

  geplaatst op
 • Leuke filmpjes maar slaan we hier met z'n allen niet een beetje door? Ben als Nederlander trots op een Nederlands product als Hyves, vind ook de mensen achter Hyves meer dan prima, maar ik begin een beetje kriebels te krijgen als ik Balkenende over Hyves hoor lullen. Krabbel een end op zou ik zeggen!

  geplaatst op
 • Daarom heb ik het in mijn eigen blogje ook zo uitgelicht: heeft Balkenende niets beters te doen? Die man maakt er een sport van om zijn tegenstrever Wouter Bos neer te zetten als iemand die geen premierstatus heeft, maar ondertussen zit hij zelf in RTL Boulevard te ginnegappen...

  Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: WEG MET DIE MAN!

  Stem woensdag niet strategisch, stem met je hart. Stem tegen de puinhopen van Balkenende.

  Sorry, dit moest even...

  geplaatst op
 • Het gaat nog niet helemaal goed bij Hyves, Polle schrijft vandaag het volgende op zijn weblog:

  (...) Er is weer een hoop gerommel op de servers van Hyves. Waren afgelopen week al mijn Hyves-vrienden op donderdag jarig, nu heb ik 105% bezoekers en komt 11% van mijn bezoekers uit Veldhoven. Veldhoven? Ik ken niet een iemand die in Veldhoven woont (...)

  geplaatst op
 • Inmiddels klopt het weer wat beter, maar het is nog niet ideaal. Het lijkt alsof er hard aan de statistieken geknutseld wordt.

  geplaatst op
 • Onderschat Veldhoven niet, Polle...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.