CBS koopt muzieksite Last.fm voor 280 miljoen dollar

CBS koopt muzieksite Last.fm voor 280 miljoen dollar
Ben de hele dag zo goed als offline maar dit bericht mag natuurlijk niet ontbreken op dit weblog (via Marie-Jose Klaver):
(...) Het sociale muzieknetwerk Last.fm is voor ruim 192 miljoen euro 280 miljoen dollar overgenomen door de Amerikaanse mediagigant CBS. Last.fm is een site waar gebruikers met dezelfde muzieksmaak elkaar kunnen ontmoeten. Aan de hand van de muziek die iemand op de pc beluistert verschijnen er soortgelijke nummers. Gebruikers kunnen op Last.fm ook hun eigen radiozender maken en muziekvideo’s bekijken. De site is vijf jaar geleden in Groot-Brittannië opgericht en telt ongeveer 15 miljoen 20 miljoen gebruikers. Voor CBS, de grootste eigenaar van radiozenders in de VS, is Last.fm een interessante aankoop omdat de site veel jonge muziekliefhebbers trekt. De site blijft onder de eigen naam bestaan. Ook het management team zal voorlopig niet veranderen. (...)
Inmiddels ook gelezen bij Bright en Emerce.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.