2.0 vliegen in één klap

2.0 vliegen in één klap
, Carl Mangold

De VPRO tilt ‘member gets member’-marketing naar een nieuw niveau, door de creatie van haar najaarscampagne aan haar leden over te laten. En ze slaat daarmee twee vliegen in één klap: Allereerst oogst ze natuurlijk creativiteit en synergie door haar enthousiaste achterban bij haar werving te betrekken. Maar wat nog belangrijker is, is dat ze met deze actie ook meteen de wensen en interesses van haar publiek prachtig in kaart brengt.

Dertig seconden zendtijd biedt de VPRO aan iedereen die in een spotje wil laten zien wat de VPRO voor hem of haar is. Want dat is voor een ieder anders. De een ziet de VPRO als het podium voor alternatieve popmuziek. De ander als de omroep voor documentaires. Of als platform voor absurde humor. Als laboratorium voor nieuwe ideeën. Als kweekvijver voor nieuw talent. Als multimediaal experiment. Als omroep voor de jeugd. De VPRO heeft nu eenmaal verschillende gezichten.

... lezen we op mijn vpro. En ...

Bezoekers van de site kunnen de inzendingen voorzien van commentaar, een cijfer geven en een stem uitbrengen op hun meest gewaardeerde filmpje. Spotjes met de hoogste scores maken kans te worden uitgezonden.

Met andere woorden:

 1. De creatieve voorhoede geeft d’r visie op ‘haar’ VPRO.
 2. De reactieve achterhoede laat in reacties en beoordelingen zien wat hen ‘t meest aanstaat.
 3. De VPRO laat zich door de resultaten inspireren in haar programmering.
 4. En de consumerende totaliteit krijgt meer waar voor haar geld.

User Generated spotjes kunnen vanaf 15 juli worden ingezonden. Maar je kunt natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen -> lees hier de voorwaarden en specificaties waaraan je inzending moet voldoen.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Wist je dat de VPRO met HappyVPRO al heel lang twittert en 2.0-t? Alleen was de VPRO zich daar zelf niet van bewust, de leden wel. Vergeet dus niet de kracht van de achterban zelf. Selfmade imago en creativiteit. Verder lijkt me bovenstaande actie niet veel nieuws onder de zon. Achterwerk in de Kast was immers ook al 2.0.

  Opvallend veel VPRO op MF de laatste tijd ... how come?

  BTW het is ook MIJN omroep ;-)

  geplaatst op
 • ... en daarnaast laat ze ook regelmatig de omslag van haar TV-gids door abonnees ontwerpen.

  geplaatst op
 • dit past in een mooie traditie van de VPRO als je het mij vraagt. Het laat juist zien dat de VPRO de achterban serieus neemt en graag gebruik maakt van diens capaciteit. Ik ga mijn camera maar eens afstoffen!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.