• Mobile
    wordt gesponsord door

Zoom.in gestart met mobiel videonieuws

Zoom.in gestart met mobiel videonieuws

{title}Zoom.in, de Nederlandse producent van online videonieuws lanceert volgens Emerce vandaag de al in februari aangekondigde mobiele videodienst. De nieuwsvideo’s zijn voorlopig gratis, mogelijk wordt er later een betaalmodel aan gehangen. Uiteindelijk wil Zoom.in toe naar pre-roll advertenties, net zoals het bedrijf die nu ook al exploiteert op internet, op meer dan 500 websites (zie ook: Adformatie).

De dienst zou volgens Emerce geschikt moeten zijn voor de meeste mobiele telefoons met GRPS, UMTS en WiFi. Op de mobiele site van Zoom.in valt te lezen: ‘Zoom.in biedt deze dienst en software gratis aan, behalve de data die je verbruikt tijdens het kijken. Wanneer je toestel over WiFi beschikt, kun je via je eigen draadloze toegangspunt, thuis of op kantoor kijken en zijn ook de data gratis. Wanneer je via UMTS kijkt, kun je het best een data-bundel afsluiten bij je provider (10 EUR per maand)’. Op de site kun je je mobiele nummer invoeren, je krijgt dan een sms waarna de software geïnstalleerd wordt. Ik heb dat zelf net even gedaan, en het lijkt vrij aardig te werken.

Binnen een paar minuten laadt de applicatie. Dan begint het wachten, want mijn telefoon ondersteunt alleen gprs… En dan krijg ik de mededeling: ‘The page is too large to send back’. Licht hopelijk aan mijn telefoon (SE K800i, is aan vervanging toe). Ben benieuwd naar andere ervaringen!

Directeur Jan Riemens van Zoom.in verwacht dat de nieuwsvideo’s vooral gebruikt zullen worden om de tijd te doden. Tegen Emerce zegt hij: ‘Huidige oplossingen werken voor geen meter. Bij Vodafone moet je negen keer op een knop drukken en dan ben je al 25 eurocent kwijt.’


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Uitsluitsel van Makayama:

    "Je telefoon heeft te weinig geheugen vrij om de videos te laden.
    Waarschijnlijk teveel SMSjes, tel.nummers, foto's, etc. Op de nieuwere modellen zal dat niet zo snel gebeuren, die hebben geheugen te over."

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.