Exclusief video-interview: Wehkamp.nl, winnaar Usability Award

Exclusief video-interview: Wehkamp.nl, winnaar Usability Award

Dertiger Alexander van Slooten mocht in zijn Wehkamp-tijd (sinds september 2005) al meerdere awards in ontvangst nemen. Als manager internet is Van Slooten verantwoordelijk voor thuiswinkel Wehkamp.nl. Anno 2009 is Neerlands meest ‘usable’ website voor 85% verantwoordelijk voor de omzet van het Zwolse Wehkamp.

De ooit strategische logistieke voorsprong is definitief versterkt met een ultieme internetstrategie. De continue verbetering van de usability maakt dan ook definitief onderdeel uit van die online strategie. Tijd voor een interview over strategie, internet, KPI’s, usability en.. ‘Alexander, hoe zit het met dat telefoontje van Emerce over jullie dalende conversie?’.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Leuk interview. In 4 jaar tijd is het internetkanaal dus van 50% van de omzet naar 85% van de omzet gegaan. Lijkt mij logisch (hoe jammer ook) dat dat ten koste van conversieratio gaat omdat de traffic qua kwaliteit wat afneemt met die omvang.

  geplaatst op
 • @Erik inderdaad is jammer dat een conversieratio daalt. Echter als de percentage daling ten opzichte van de gerealiseerde traffic groei kleiner is dan betekent dit als nog een toename in sales.

  Wellicht dat de nieuwe website gezorgd heeft voor een toename van de order waarde, dan is het resultaat nog aanzienlijk beter.

  Afname in conversieratio hoeft natuurlijk niet gelijk te betekenen dat de traffic van mindere kwaliteit is.

  geplaatst op
 • Ik zie bij de hema staan dat de mensen die beoordelen negatief staan tegenover een sitemap op elke pagina. Ik neem aan dat ze hierbij de fat footer bedoelen.

  Erg vreemd dat ze dit als negatief aanstippen. Ik zou verwachten dat iets dat zo nieuw is uitgebreid is getest en niet zomaar online wordt geplaatst. Ook staat dat ding er al een jaar, dus heel veel klachten zullen ze ook niet hebben gehad denk ik.

  Iemand een idee?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.