609: een gecombineerd blad/ webproject over Cultuur en Media

609: een gecombineerd blad/ webproject over Cultuur en Media
,

{title} Het Mediafonds en De Nieuwe Reporter werken samen aan een kwartaalblad waarvan de artikelen ook een plek op De Nieuwe Reporter krijgen. De naam van het tijdschrift is ‘609’ en de inhoud beweegt zich tussen cultuur en (nieuwe) elektronische media. De redactie van De Nieuwe Reporter neemt deel aan brainstorms over de inhoud van het blad en plaatst artikelen die ook in het blad terecht komen op het weblog met duidelijke ‘609’ branding. Daarnaast worden actief reacties op de artikelen gezocht. De artikelen worden inclusief de ‘geholpen’ reacties geplaatst waarna iedereen er op kan reageren. Leuk voorbeeld van ‘geholpen user generated content’ en een manier om de kwaliteit van - de deelnemers aan - een discussie te borgen. Er is gestart met artikelen over interactieve webdocumentaires en de afkalvende positie van de film- en televisiekritiek.

Op een openingsartikel/ post van Hans Beerekamp met als titel ‘Wordt kunstkritiek een zorg van de overheid’ zijn drie door de redactie gevraagde reacties te vinden:

Als recensenten zouden uitsterven, dan moet dat maar’; ‘Zorgen Beerekamp terecht, maar beperk rol overheid’ en ‘De toekomst van de mediakritiek’. De op de site gegenereerde ‘spontane’ reacties gaan voorlopig vooral los op het introduceren van een papieren blad. Niet iedereen kan zich daar nog in vinden.

Ik ben benieuwd wat de werkwijze gaat opleveren. Overigens kondigt De Nieuwe Reporter aan in gesprek te zijn over nog een tweede blad/ web project. Het tijdschrift 609 wordt op verzoek toegestuurd. Geïnteresseerden kunnen mailen naar 609 at mediafonds.nl.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.