5 manieren om social te integreren in je marketingstrategie

5 manieren om social te integreren in je marketingstrategie

Via bijgespijkerd.nl kwam ik terecht bij deze posting en bovenstaande presentatie van Jay Bear. De presentatie staat stijf van de oneliners (‘Don’t think of social media as a tactic’ en ‘Think of social media as an ingredient’). En dan volgen er 5 manieren om social media te integreren in traditionele marketingstrategie. Combineer het met search (‘optimized content = king’), combineer het met e-mail, combineer het met virtual events (‘Twebinars’ en ‘Twinterviews’ het staat er echt), en combineer het met live events en als laatste, nummer 5, met marktonderzoek. Uitsmijter: ‘Social Media works best when it’s part of something bigger. Are you ready for some synergy?’ Benieuwd wat jullie van deze presentatie vinden!


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Toch nog weer een paar leuke ideeën uit opgedaan, zoals de social media in email-presence, het meer gebruiken van de verschillende social platformen door elkaar (linkedin, slideshare, email-nieuwsbrief) en de inzet van public webinars, waardoor je uiteindelijk veel meer mensen bereikt dan het oorspronkelijke publiek. Nu nog uitwerken hoe ik het in de makelaardij verder kan toepassen.
  Zolang ik uit elke presentatie over social telkens nog 1 dingetje haal, ben ik tevreden.

  geplaatst op
 • @Jannetta: Leuk om te horen. Succes!

  geplaatst op
 • dit soort presentaties zijn altijd leuk. Het beperkt zich inderdaad wel een beetje tot oneliners en toepassingen. Niet erg natuurlijk, want net als jeannetta zegt: overal waar je iets van leert is mooi meegenomen. Dus dat is goed.

  Inhoudelijk stelt hij dat je Social niet moet zien als strategie, maar als een ingrediënt. Interessant. Met name als je bekijkt welke merken er groot zijn geworden met met name een Social Strategy als: Apple, Viagra, Google, Firefox maar ook een merk als Bacardi. Zouden die merken het ook hebben bekeken als een ingrediënt? Of hebben die misschien een andere definitie rondom het thema Social?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.