HP duikt in muziek avontuur met MusicStation van Omnifone

HP duikt in muziek avontuur met MusicStation van Omnifone

Ongelimiteerd downloaden van muziektracks voorzien van DRM voor 10 euro per maand, als je je abonnement opzegt verdwijnen je nummers. Per maand mag je tien nummers echt ‘houden’ en op je mobiele telefoon zetten, maar dat mag met de rest van je muziek niet. Het is een notendop het concept achter de op HP-computers voorgeïnstalleerde muziekdienst MusicStation van Omnifone. Zie PaidContent: ‘Another Unlimited-Music Upstart: HP Bundling MusicStation On Its PCs’ (via: Nu.nl).

De tracks zijn in WMA-formaat, de muziekdienst werkt alleen op pc’s en zeker niet op Mac’s. De service is beschikbaar in 10 landen (Spotify is verkrijgbaar in zes landen) en beschikt over een muziekcatalogus van 6,5 miljoen tracks. MusicStation moet daarmee óók, natuurlijk, een rivaal worden voor Apple’s iTunes. Over de competitie met Apple schrijft PaidContent:

“Apple may be tempted to augment its per-track download store with a monthly unlimited-access package as the number of participants in this race grows - right now, it’s proving late to that game; but ultimately, it may yet hold its music lead.”

Interessant om te zien dat de na-aperij en het vinden van een antwoord op iTunes uiteindelijk de oorspronkelijke bedenkers zal nopen om zich te herbezinnen op het businessmodel.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Voor welke doelgroep zouden ze dit concept bedacht hebben?

    Wel goed dat iemand weer een poging waagt natuurlijk, gaan we zeker in de gaten houden.

    geplaatst op
  • 6,5 miljoen tracks, maar niet Donald Jones met "ik zou je het liefste in een doosje willen doen"
    nah, wat heb je daar dan aan ?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.