Bavaria’s geheime ‘Heineken’-wapen

Bavaria’s geheime ‘Heineken’-wapen

Wie kent hem nog? Heineken’s geheime wapen van 2006? Een sympathieke Duits jagershoedje dat in een handomdraai was te veranderen in een heuse luidspreker. Geheim omdat biersponsor Carlsberg niet de toeters van Heineken in het stadion wilde. Op basis van het recept van Heineken brouwde Bavaria een ambush marketingcampagne met leuke dames:

En dus was er tijdens de wedstrijd Nederland-Mexico een flashmob met zestig leuke dames in een Dutch Dress van Bavaria en was de herhaling tijdens Nederland-Denemarken te zien.  Sponsor Budweiser was vermoedelijk niet blij want zo kopte de Telegraaf vandaag: FIFA laat ’babes’ in oranje jurk oppakken.

Tja, beter goed gejat dan slecht gekopieerd zou ik zeggen. Met dank aan de FIFA-actie voor Budweiser, brengen wij nu Bavaria even extra onder de aandacht. Slimme zet van Budweiser? Via: verse reclame.

Update
@marketingfacts heeft op Upstream een overzicht gemaakt van nationale en internationale aandacht voor de Bavaria Babes en hun Dutch Dress:

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Ik vind het (wederom) een hele sterke actie. Nu Bavaria heeft toegegeven achter het de 'flashmob' te zitten is het helaas wel wat commerciëler geworden, maar het idee is er niet minder om. In de voetbalstadions blijft het een strijd om de biermerken. Eerlijk gezegd zie ik niet in waarom op welke grond deze vrouwen opgepakt zijn, volgens mij doen ze niks dat niet mag. Inmiddels praat wel half Nederland (en wellicht zelfs het buitenland) erover, dus de actie is zeker geslaagd!

  geplaatst op
 • "De FIFA en de Zuid-Afrikaanse politie hebben nog niet op het incident gereageerd. Naar verluidt zou de FIFA zelfs even hebben overwogen de meiden de jurken uit te laten trekken. Maar al snel realiseerden de officials zich dat zo’n actie nog veel meer publiciteit zou opleveren. "

  HAHAHHAHAHAHAH

  geplaatst op
 • Bavaria flikt 't weer, prachtig!

  Via Bizz.nl:

  (...) Weet u nog, die voor Bavaria briljante actie waarbij tijdens Nederland-Mexico diverse studentes een groot deel van hun kleren uittrokken om de door Bavaria bedachte Dutch Dress te tonen? Daar had Bavaria niets mee te maken, zei het bedrijf destijds. NU.nl meldt echter vandaag dat die lezing niet helemaal klopt.

  Gisteren werd de al langer sluimerende ergernis bij de FIFA omgezet in nogal harde actie. De FIFA liet tijdens het duel Nederland-Denemarken 36 vrouwen, gekleed in de Dutch Dress, uit het stadion verwijderen. De reden voor de arrestatie zou de bescherming van het merk van sponsor Budweiser zijn.

  Daar is het ministerie van Buitenlandse Zaken volgens NU.nl niet heel enthousiast over: 'Bij ons is een dergelijke wetgeving niet bekend. Wij hebben navraag gedaan waarom deze vrouwen zijn opgepakt en wachten nog op antwoord.'
  De vrouwen zijn vier uur vastgehouden, maar werden volgens woordvoerster Barbara Castelein daarbij stevig aangepakt: 'Ze dreigden dat ze ons een half jaar zouden vastzetten. Sommige meisjes begonnen toen hysterisch te huilen.'

  Bavaria stelde tijdens Nederland-Mexico nog niets met de actie te maken te hebben. Maar die lezing is veranderd. Tegenover NU.nl geeft Bavaria toe de tickets, het verblijf en de reis van de dames te hebben betaald.

  Het is onzeker of er nog een vervolg komt op de Bavaria-acties. Castelein tegen NU.nl: 'We hadden plannen voor de volgende wedstrijd, maar ik weet niet of we dat wel gaan doen.'

  Update 14.53: De FIFA ontkent nu de meisjes te hebben aangehouden. (...)

  geplaatst op
 • De reactie van Grolsch op de DutchDress van Bavaria is overigens ook aardig: DutchDress als Bierkoeler (via: LaurensT).

  geplaatst op
 • het succes waar iedere marketeer op hoopt maar nooit kan voorspellen. nu ligt de kans misischien bij bavaria op succes wat hoger omdat die door de bank genomen het meest creatief zijn naar mijn mening. geweldige case voor later in de boeken...

  geplaatst op
 • Haalde alle kranten ook in buitenland en net ook het RTL4 nieuws van 1930. En dat komt allemaal dankzij de FIFA ;)

  geplaatst op
 • Heb op Upstream een overzicht gemaakt van nationale en internationale aandacht voor de Bavaria Babes en hun Dutch Dress:
  http://www.upstream.nl/blog/bericht/bavaria_babes_scoren_met_dutchdress

  geplaatst op
 • Bavaria Babes zijn vanochtend alweer gearresteerd. Had Bavaria dit ingecalculeerd? Zouden ze de dames niet eens te hulp moeten schieten?

  geplaatst op
 • Geweldige actie. Bavaria wordt een kledingmerk, de Duitse deelstaat brengt nog een toost uit. De volgende stunt is dat ook alle mannen de jurk gaan dragen in SA?

  geplaatst op
 • Heineken reageerde trouwens op de Bavaria flashmob zelf door ook mooie dames in te huren voor de oefenwedstrijd van Nederland tegen Ghana. Vriendin van mijn huisgenoot werkt voor Models at Work in Amsterdam en zij (plus andere mooie dames) zijn die dag door Heineken op een prominente plek op de tribune gezet om de wedstrijd te "bekijken". Wat daar verder de uitkomst van is weet ik niet..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.