Twitter verdrievoudigt omzet en marktwaarde stijgt naar 4 miljard dollar

Twitter verdrievoudigt omzet en marktwaarde stijgt naar 4 miljard dollar

Twitter zal haar advertentie inkomsten dit jaar zijn stijgen tot 150 miljoen dollar, aldus eMarketer Inc. Voor 2012 verwacht eMarketer dat de advertentie inkomsten zullen toenemen tot 250 miljoen dollar. Recentelijk heeft Twitter grote adverteerders als Nissan, Hewlett-Packard Co. en Starbucks Corp ingelijfd. Tevens is de marktwaarde van Twitter gestegen tot 4 miljard dollar, nadat het bedrijf gisteren 200 miljoen dollar aan investeringen opstreek.

Met zijn 175 miljoen geregistreerde gebruikers vecht Twitter met Google en Facebook om de prestigieuze advertising dollars. De uitdaging voor Twitter ligt vooral in het vergoten van het aantal gebruikers en het aantonen dat advertenties op Twitter effectief zijn. Recentelijk onderzoek van The Pew Center wees uit dat 8 procent van de Amerikanen gebruik maakt van Twitter. Debra Williamson, analist van eMarketer:

“The company is definitely attracting brand advertisers. The difference is going to be whether Twitter can prove itself to advertisers as delivering results. I think this will be the year that we know a lot more.”

De groei van de advertentie inkomsten is te vergelijken met die van Facebook, aldus Williamson. Drie jaar na de oprichting (2007) streek Facebook 150 miljoen dollar aan advertentie inkomsten op. De jaren daarna schoot het omhoog tot ruim 1.8 miljard in 2010. Concurrenen met Facebook zal Twitter niet gemakkelijk afgaan. Het grootste social network heeft ruim 500 miljoen gebruikers en ook kent het veel van de features die Twitter ook heeft.

Williamson verwacht dat om de advertentie inkomsten een boost te geven en dat Twitter een do-it-yourself advertentie mogelijkheid zal introduceren, waarbij er zonder tussenkomst van een verkoopafdeling geadverteerd kan worden. Een dergelijk systeem zal er voor zorgen dat adverteren op Twitter voor het midden en kleinbedrijf toegankelijker wordt.

Advertentie inkomsten hebben er mede voor gezorgd dat de marktwaarde van Twitter is gestegen tot 4 miljard dollar, aldus Sharespost. Dat is een stijging van 300 miljoen dollar sinds de laatste investeringsronde van afgelopen december. Twitter’s marktwaarde zal naar verwachting blijven stijgen in de nabije toekomst. Verschillende partijen hebben Twitter gewaardeerd op 6 miljard dollar.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Een marktwaarde van 8 keer dat van Facebook? Nee toch zeker?

  geplaatst op
 • Beste Danny,

  Dat Twitter hard groeit en dus meer waard wordt is evident.
  Volgens Mashable is Twitter nu waard 4 miljard http://mashable.com/2011/01/25/twitter-now-worth-4-billion/
  Hoe kom je aan 400 miljard $ da's namelijk 8 x de huidige waarde van Facebook en 1600 x hun advertentie inkomsten van 250 miljoen $.
  Ter vergelijking de marktwaarde van Apple is in januari 2011 naar 250 miljard $ gestegen http://digitallife.nl/internet/14089-marktwaarde-apple-bereikt-nieuwe-piek.html

  Op basis van jouw marktschattingen is de social media bubble fact of life geworden.

  geplaatst op
 • Dank voor de snelle reacties mannen. Gisteren laat gemaakt en zijn er wat foutjes in de cijfers geslopen. Zojuist is het een en ander aangepast en zou het wel moeten kloppen.

  geplaatst op
 • Er klopt wel meer niet aan dit stuk. De financieringsronde waarbij 200 miljoen werd opgehaald, kwam niet gisteren rond, maar al op 15 december (zie financiering). Verder heeft Twitter geen 175 miljoen maar 200 miljoen geregistreerde accounts (zie accounts). Dat is trouwens wel iets anders dan gebruikers.

  geplaatst op
 • In de intro staat nog steeds 400 mld vermeld..

  geplaatst op
 • [ZWARE EDIT] Goedemorgen. Volgens mij staan de cijfers nu goed. Excuses voor de verwarring.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.