Stichting 100 dagen voor KiKa zoekt steun!

Stichting 100 dagen voor KiKa zoekt steun!

Op de maandagmiddag maken we even wat ruimte voor 100 dagen voor KiKa. 15.000 kilometer in 100 dagen: een rondje Australië voor KiKa. Een uniek initiatief over het waarmaken van dromen en met een gezond lichaam iets doen voor een ander die dat gezonde lichaam niet heeft. Er zitten wat raakvlakken met social, interacties, gadgets en bovendien en heel veel belangrijker eigenlijk: het geheel is voor een goed doel, dus bij wijze van uitzondering dit artikel hier op Marketingfacts.

3 maanden lang de Tour de France rijden

100 Dagen voor KiKa is geïnitieerd door Mark van Rijmenam (marketeer) en Reinier van Dieren (trainer/coach) uit Den Haag. In exact 100 dagen willen zij Australië rond fietsen. Da’s niet mis want de totale afstand is 15.000 kilometer wat gemiddeld neerkomt op 150 kilometer per dag. Omdat er met deze inspanningen absoluut rustdagen nodig zijn, zal per fietsdag zo’n 175 kilometer gefietst moeten worden. Op 1 juni 2011 vertrekken Mark en Reinier naar Cairns in Australië om vanuit daar tegen-de-klok-in het volledige continent rond te fietsen. Kortom een mix van:

 • 15.000 kilometer in 100 dagen op de fiets
 • ‘Great dreams deserve to be pursued’
 • ‘Met een gezond lichaam een ander helpen die minder geluk heeft’
 • en dat alles voor Stichting KiKa

En da’s een pittige mix. Ter vergelijking: de gemiddelde dagafstand van de Tour de France is ook 175 kilometer en duurt 3 weken. Mark en Reinier rijden ook gemiddeld 175 kilometer per dag maar doen dat echter ruim 3 maanden op de fiets. Je zult begrijpen dat er dan ook al volop wordt getraind.

@Theo_Bos - Wereldkampioen wielrennen: “4 keer een Tour de France in 100 dagen, dat zou een bizarre prestatie zijn! Succes en vooral plezier!!”

Stichting KiKa

Het hoofddoel, naast natuurlijk de mentale en fysieke uitdaging van het maken van deze geweldige tocht, is het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor Stichting KiKa, een stichting die zich inzet voor baanbrekend en vernieuwend onderzoek naar kanker bij kinderen.

Great dreams deserve to be pursued!

Studievrienden Mark en Reinier besloten in februari 2009 dat hun droom werkelijkheid moest worden en het dus gewoon te doen met 1 juni 2011 als vertrekdatum! Wat toen nog ver weg leek komt nu heel erg dichtbij. Zowel Mark en Reinier hebben inmiddels hun baan opgezegd om deze uniek tocht waar te maken en tijd te hebben voor de voorbereidingen en mensen met hun droom ècht te raken. Mark: “Met 101 excuses blijven dromen vaak dromen, terwijl het simpel een kwestie van geloven èn doen is!”

Directeur Frits Hirschstein van Stichting Kika: “Ik dacht in 8 jaar KiKa veel te hebben gezien maar dit overtreft alle limits. Nu al petje af voor deze helden.”

Spread the newz, please

Om het ingezamelde bedrag zo hoog mogelijk te maken, proberen Mark en Reinier zoveel mogelijk ruchtbaarheid te verkrijgen. Met behulp van innovatieve en creatieve acties op hun website en door gebruik te maken van verschillende platformen van facebook, Twitter (@100dgnvoorkika), YouTube tot aan LinkedIn proberen ze het project de status van ‘buurtloop’ te laten ontstijgen en er landelijke aandacht voor te creëren. Ook tijdens de tocht zal social media worden ingezet waarbij via o.a. foto’s en video via de genoemde platformen en het weblog alle vorderingen, uitdagingen en mooie momenten zullen gedeeld. Online storytelling waar je hier al een voorproefje van kunt lezen!.

Jullie hulp gevraagd!

Langs deze weg dus bij uitzondering aan jullie de vraag of je dit initiatief zou willen sponsoren door geld over te maken naar Stichting 100 dagen voor KiKa of als partner materiaal ter beschikking te stellen. Onder andere Hans Struijk Fietsen, DotNetDesign en Cathay Pacific ondersteunen ‘100 Dagen voor KiKa’ op dit moment met raad, daad en materiaal via strategische partnerships.

Materiaal dat Mark en Reinier nog nodig hebben is:

 • Satelliettelefoon: voor geval van nood en om te kunnen blijven twitteren in de middle of nowhere;
 • GPS fietsnavigatie: om toch vooral de weg niet kwijt te raken;
 • HD camera’s voor op de fietsen: om uiteindelijk een timelapse te kunnen maken van een rondje Australië;
 • Netbook / tablet: om te kunnen blijven bloggen;
 • Fotocamera: om de mooiste foto’s te kunnen maken voor op de website;
 • Solar opladers: om alle equipment weer op te kunnen laden

Mocht je dergelijk materiaal ter beschikking willen stellen mail dan mark@100dagenvoorkika.nl. Zo niet dan kun je ze dus ook sponsoren en geld doneren waarbij het goed is te weten dat elke euro direct naar de Stichting 100 dagen voor KiKa gaat en er niets aan de strijkstok blijft hangen. Namens Mark en Reinier alvast bedankt! Spread the newz dus retweet, like, share, vertel, blog, embed or whatever, maar deel;-)

Tot slot wensen we Mark & Reinier natuurlijk bijzonder veel succes met hun 100 dagen voor Kika!


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Mooi om te zien dat Marketingfacts ruimte geeft voor dit bijzonder goede en zeer sportieve initiatief!

  geplaatst op
 • Aanstaande maandag zijn Mark en Reinier vanuit Australië te horen bij @giel3fm om 6:45 uur.

  geplaatst op


 • De tocht van Mark en Reinier waar hier en hier op Marketingfacts over hebben geschreven zit erop! In precies 100 dagen hebben zij een droom gerealiseerd waar zij jaren naartoe hebben gewerkt, allemaal voor KiKa.

  Mede door alle support die ze hebben gehad, konden zij de totale tocht van uiteindelijk 14.122 kilometer realiseren. Daarvoor hebben zij 441 uur op de fiets gezeten, 42,4 kilometer hoogte aan bergen en heuvels moeten bedwingen en elk bijna 250.000 calorieën moeten verbranden! Mark & Reinier: Hartelijk gefeliciteerd met deze topprestatie!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.