Nalden: “Merken moeten stoppen met het verspreiden van shit”

Nalden: “Merken moeten stoppen met het verspreiden van shit”

Heeft hij eigenlijk wel een achternaam? De man die zichzelf Nalden noemt, en waar merken als Nike, Vodafone en Apple voor in de rij staan. Hij rijdt electrisch, en vergelijkt het ook wel met crack. Hij was medeoprichter van Wetransfer.com waar op dit moment drie miljoen bezoekers gebruik van maken. En hij verdient hier goed geld mee. Nee niet met banners, die verkrachten je design. Beluister het SparkCast interview op de Energize site.

Jouw moeder is zijn doelgroep. Daarom is Wetransfer zo simpel en succesvol. Iedereen kan het gebruiken. En de verwachtingen zijn hoog. Het komende jaar verwachten ze meer dan 10 miljoen gebruikers. Maar hoe verdient hij toch geld aan deze gratis service?

Trendwatcher is hij zeker niet. Eerder trendsetter. Toch deelt hij wat trends in deze SparkCast. En hoe hij up to date blijft in een wereld die sneller gaat dan de gemiddelde elektrische auto.

Nalden spreekt over het opvoeden van mediabureaus en de kracht van goede, niet opdringerige advertising. Mensen ‘liken’ de uitingen die Nalden inzet, why?

In het -Engelstalige- interview o.a. de volgende onderwerpen: 

1. Hoe een blogger wordt gevraagd door Apple en Nike
2. Waarom Flash over 3 jaar dood is
3. Upgrades voor Wetransfer
4. Zenden mag, zolang het maar cool is
5. Hoe grote merken jonge kunstenaars kunnen steunen

Alle SparkCasts zijn ook te downloaden via iTunes. Je kunt je tevens gratis abonneren voor de podcast feed. 

De fijne audio edit en de geluidsopname is verzorgd door Studio Dedacom in Amsterdam.


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Houdt Nalden, als merk, dan ook op met zichzelf te verspreiden?

  geplaatst op
 • Hij blogt en wij zoeken hem op. Ik heb nog nooit een banner, abri, radiocommercial of iets anders gezien waarmee Nalden zichzelf verspreid. Of zie ik dat verkeerd?

  geplaatst op
 • De achtergrond van Wetransfer is toch eigenlijk een grote banner?

  geplaatst op
 • Dat zie je inderdaad verkeerd ja. ik heb hem meermaals op tv gezien. weliswaar geen radio- maar een tvuitzending. die geldt ook toch?

  geplaatst op
 • @Tatiana Als hij daar voor gevraagd wordt, is dat toch prima? Of je info dat hij betaalt voor zijn tv optredens?

  geplaatst op
 • Precies, hij betaald er niet voor om zo nu en dan op tv te komen of een radio uitzending te doen. Ik heb nog nooit een banner of abri of andere reclame uiting van Nalden gezien. Hij is toch ook per ongeluk een hit geworden? Zijn insteek was never commercieel. En nu verdient hij geld door andere merken op een toffe manier te laten etaleren op zijn websites. Dat is wel commercieel, maar gaat niet om hem maar juist om die merken. Ik vind het een vette gast die het goed voor elkaar heeft :-D

  geplaatst op
 • kijk, Emily snapt het!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.