Adformatie neemt afscheid van Michael van Os

Adformatie neemt afscheid van Michael van Os

Na elf jaar hoofdredacteurschap neemt Michael van Os vandaag afscheid van Adformatie. Of het met zijn naderende afscheid heeft te maken weet ik niet maar van Os kwam de laatste tijd met kritische geluiden over de macht van de adverteerder, reclameman van het jaar en niet te vergeten over de waarde van weblogs (zie reacties).

Michael van Os:

(...) De baas denkt: goh, wat zitten ze weer lekker hard te werken. Anders is het altijd druk rond het koffieapparaat, deze tijd. Werken ze inderdaad? Vinden ze mailtjes sturen naar collega’s of ex-collega’s of ex-ex-collega’s niet meer boeiend genoeg. Of zitten ze misschien te bloggen, in de tijd van de baas? (...)
Heel toepasselijk hebben zijn Adformatie-collega’s een speciale afscheidsblog voor van Os opgezet onder de titel Michael, row your boat.

Michael, het gaat je goed en wie weet komen we elkaar in de blogosfeer nog eens tegen!


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Michael en bloggen, dat is een bizarre tegenstelling, al was het maar omdat Michael voor het overige de nieuwe technologische ontwikkelingen op de voet volgt. Maar bloggen, daar is hij - zoals wel uit bovenstaand citaat blijkt - sceptisch over. Eens kijken of hij hier ook komt reageren...

  geplaatst op
 • Vandaag trouwens ook een videoboodschap van Michael op Adformatie.nl...

  geplaatst op
 • Wat was de reactie van Michael op zijn weblog?

  geplaatst op
 • Hij moet hem nog ontdekken... of zegt er vanavond iets over, denk ik.

  geplaatst op
 • Alles was grandioos. prachtig afscheid, ontroerende teksten. Adformatie, de mannen, de vrouwen, om nooit meer te vergeten.
  MvO

  geplaatst op
 • Wat had Jeroen ongelijk, over die bloglust van mij. Maar dat wist ook ik toen nog niet...
  Marco, ik stuitte hierop via een omweg. En beter laat dan nooit hoop ik: dank voor je goede wensen via posting hierboven. En we komen elkaar inderdaad geregeld tegen de laatste tijd, niet waar.

  geplaatst op
 • "Hoewel hij dit jaar 65 wordt en dus de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, geloof ik niet dat hij zal gaan afbouwen", schreef Gitta Bartling afgelopen maand op haar blog. "Hij is sinds 2006 druk bezig met zijn eigen blog (wie had dat gedacht, tijdens deze discussie over zijn afscheid bij Adformatie in 2005!) en we praatten genoegzaam over wat je allemaal achter de geraniums kan doen tegenwoordig."

  Nee Michael, dat hadden we in 2005 niet voorzien. Persoonlijk moest ik wel gniffelen toen jij Reclamewereld lanceerde en sommige mensen binnen Kluwer daar ineens erg verontwaardigd over gingen doen. Bloggen staat iedereen vrij, maar soms ligt het net even gevoeliger. Een mooie streek van een oude vos.

  Gitta vervolgt: "Trots liet hij de statistieken van zijn blog op zijn nieuwe Nokia N95/N96 zien, die hij na een uitgebreid marktonderzoek besloot aan te schaffen (en waar hij nu alweer een beetje spijt van had, want ja de telefoons met toetsenbord zijn voor een journalist veel handiger) en het moet gezegd: bezoekersaantallen waar ik van droom ;-). Hoewel hij er zijn boterham niet mee kan beleggen, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en zegt hij het vol te houden omdat het zo leuk is om te doen."

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.