Een op de drie hoogopgeleiden heeft geen kinderen

Een op de drie hoogopgeleiden heeft geen kinderen
, Reddion
@alexstil

Steeds meer mensen kiezen voor een leven zonder kinderen. De afgelopen 25 jaar is het percentage kinderlozen gestegen van 11 naar 20%, waarvan ongeveer de helft vrijwillig. Onder hoger opgeleiden komt het percentage vrijwillig kindervrij al op bijna 30%, aldus cijfers van het CBS.

De verwachting is dat de groep kinderlozen meer van zich zal gaan laten horen, aldus trendwatcher Nathalie Bekx, zoals bijvoorbeeld via de World Childfree Association in Nederland. Deze club van kindervrije mensen maakt zich sterk voor kindervrije vliegreizen, vakanties en uitjes. De vrijwillig kinderlozen worden steeds mondiger. Dat moet ook wel in een tijd waarin de gezinnen steeds kleiner worden, en kinderen steeds meer centraal komen te staan. De kinderen van nu zijn kleine prinsjes en prinsesjes die steeds meer hun zin krijgen, en zich steeds meer gedragen als kleine ettertjes, althans volgens sommige kinderlozen. Geen kinderen willen wordt nog steeds vaak als ego?stische keuze gezien.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Als hoogopgeleiden minder kinderen krijgen en vaker kinderloos zijn, zul je dan niet steeds minder intelligente mensen krijgen?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.