Entertainment & Media Outlook 2005-2009

Entertainment & Media Outlook 2005-2009

Christ plaatste hier gisteren al een posting over het veranderende medialandschap zoals voorspelt door PricewaterhouseCoopers (PWC). Het was een verwijzing naar een artikel in het NRC. Hij haalde de posting weer weg omdat het om een oud onderzoek zou gaan dat eerder dit jaar al was gepubliceerd.

Het gaat echter wel degelijk om een nieuw onderzoek. De Entertainment & Media Outlook, die volgende week verschijnt, geeft een samenvatting van de trends in de mediasector in Nederland voor de jaren 2005-2009 en is deels gebaseerd op de cijfers van de outlook voor de hele wereld, die inderdaad eerder dit jaar is verschenen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • 'k Ben er wel benieuwd naar. In het artikel worden de advertentiebestedingen aan dagbladen voor 2009 geschat op € 1,4 miljard. Lijkt me rijkelijk veel als je bedenkt dat ze dit jaar zo rond de € 860 miljoen liggen. Dan moet er in 5 jaar tijd ruim € 100 miljoen per jaar bij. Televisie wordt op € 925 miljoen ingeschat. Daar moet dus jaarlijks bijna € 35 miljoen bij. En internet wordt dan € 185 miljoen? Of PWC gebruikt andere cijfers dan de officiele nettocijfers van Nielsen Media Research, of er zitten een paar tikfouten in de spreadsheet van PWC.

    geplaatst op
  • Iets zegt me dat ik dit rapport (pdf) al eerder heb gezien maar kon het zo snel niet terugvinden. In ieder geval verwijst Planet vandaag naar het rapport Entertainment & Media Outlook towards 2009 -Trends in the Netherlands 2005-2009 van PricewaterhouseCoopers in Amsterdam. Het rapport is gratis te downloaden op de website van PwC.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.