Gratis site levert meer op dan betaalde

Gratis site levert meer op dan betaalde

De Albuquerque Journal werd op een werelddagbladcongres in Dublin genoemd als voorbeeld van een krant met een betaalde website. De laatste 2 jaar had de krant 3800 online abonnees, die 8 dollar per maand betalen, waardoor de site zo’n 360.000 dollar per jaar aan inkomsten ving. Slim of niet?

Uit het recente rapport What Newspaper Websites Earn van Borrell Associates blijkt dat van Amerikaanse dagbladen met een papieren oplage tussen de 100.000 en 200.000 de gemiddelde gratis toegankelijke dagbladsite per jaar 12,76 dollar per printabonnee oplevert. De oplage van de gedrukte Albuquerque Journal is zo’n 110,000, de krant zou dus jaarlijks 1.4 miljoen dollar kunnen omzetten, ??n miljoen dollar meer, door de site gewoon weer gratis te maken.

Bron:
http://www.internetjournalist.nl/

Zie ook:
What Newspaper Web Sites Earn.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.