Groeiend aantal Nederlanders bezoekt weblogs

Groeiend aantal Nederlanders bezoekt weblogs

Zeker 65% procent van de Nederlandse internetgebruikers bezoekt wel eens een weblog. Dit blijkt uit een onderzoek naar de populariteit van weblogs in Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau ‘RM Interactive in opdracht van webloguitgeverij Blogo.nl.

Een weblog mag dan bij steeds meer mensen een bekend fenomeen zijn, het werkwoord bloggen heeft nog een lange weg te gaan. Amper 15% van de internetters weet goed wat hiermee bedoeld wordt. Bijna 45% geeft aan weblogs zeer gebruikersvriendelijk te vinden, tegen 14% die het daar niet mee eens is. De bekendheid van RSS, een nieuw begrip dat verwant is aan weblogs, is laag: bijna 66% zegt hiervan nog nooit gehoord te hebben. Bijna 65% van de Nederlandse internetgebruikers heeft geen idee wat een ?podcast? is

Verschil tussen mannen en vrouwen is er ook. Opvallend is dat 7% van de vrouwen tegen 5% van de mannen een eigen weblog heeft. Vrouwen mogen dan vaker een eigen weblog hebben, ze beschikken over minder kennis als het gaat om webloggen. Ze kennen weblog termen minder goed en zijn minder goed op de hoogte van het bestaan van populaire weblogs, maar hun ‘webloggedrag’ leidt daar niet onder en is vergelijkbaar met dat van mannen.

Vrouwen geven bij het bezoeken van een weblog de voorkeur aan onderwerpen als shoppen, moederschap en reizen, terwijl mannen meer voor de humor gaan en voor gadgets en elektronica.

Bron: Persbericht


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Zinloos onderzoek. Binnen afzienbare tijd liggen de meeste weblogs op hun reet omdat de loggers zelf ook begrepen hebben dat ze nix te melden hadden en het dus maar niet meer proberen.

    geplaatst op
  • Capitein,

    Zelfs al zou het zo zijn dat de meeste loggers (neem aan dat je het dan over de huis- tuin- en keukenloggers hebt) binnen afzienbare tijd hebben begrepen dat ze nix te melden hebben, is het geen zinloos onderzoek. Als ik de resultaten zo lees, gaat het onderzoek namelijk in eerste instantie over hoe men omgaat met weblogs en wat men er van weet, en niet zo zeer over het zelf loggen.

    Ik denk ook niet dat respectievelijk 7% en 5% van de bevolking dusdanig boeiend kan schrijven dat de rest van Nederland dat dagelijks of wekelijks gaat volgen, maar een weblog is voor veel mensen ook een uitlaatklep, en zal dus ook het traditionele dagboek met slotje vervangen (wat natuurlijk niet voor iedereen geldt want er zijn dingen die je misschien liever niet op internet publiceert ;-)).

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.