Groeiend internetgebruik bedrijfsleven

Groeiend internetgebruik bedrijfsleven

Het aantal Nederlandse bedrijven dat aangesloten is op het world wide web groeit nog steeds: 83 procent zit inmiddels op internet, een stijging van 6 procent in vergelijking met een jaar geleden.

Dit blijkt uit onderzoek dat het ministerie van Economische Zaken heeft laten uitvoeren door marktinstituut Nipo.
Uit de meting blijkt verder dat tweederde van het bedrijfsleven elektronisch zaken doet. Vorig jaar lag dit percentage op 59 procent. Hoewel bedrijven er de voordelen van inzien - tijds- en kostenbesparing en minder administratieve rompslomp - kampt 38 procent van de internettende firma’s regelmatig met problemen. Het gaat vooral om onvoldoende web-kennis en -vaardigheden en de aansluiting op de bedrijfsautomatisering.

Het percentage websites valt enigszins tegen: 45 procent van de bedrijven in Nederland heeft inmiddels een website. Wel beweert 17 procent dat het een website wil beginnen.

Bron:
http://www.computable.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.