Hoe voelt de blogosfeer zich vandaag?

Hoe voelt de blogosfeer zich vandaag?

Hoe voelt de blogosfeer zich vandaag?

Ik volg al een tijdje het werk van Gilad Mishne van de Universiteit van Amsterdam en dan met name zijn werk aan de stemmingsbarometer voor de blogosfeer: MoodViews (waarvoor hij o.a. samenwerkt met ilse media). Inmiddels zijn de MoodGrapher, MoodTeller en MoodSignals beschikbaar. De MoodSpotter en MoodFeeds komen later dit jaar aldus de website. Gilad Mishne analyseert al geruime tijd de blogosfeer en kijkt daarbij vooral naar de stemming van de blogpostings op basis van tekstanalyses. Helaas zijn de tools (voorlopig) alleen beschikbaar voor de Engelstalige blogosfeer.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Raar grafiekje. De rode lijn (Rate of change) moet volgens mij onder de nullijn gaan als de zwarte (Absolute counts) daalt.

    geplaatst op
  • we werken inderdaad samen met de UvA, een nederlandstalige variant staat op het lijstje...nog even wachten dus voordat we eits dergelijks voor web-log.nl kunnen laten zien.

    geplaatst op
  • Zie vandaag veel oud nieuws voorbij komen in mijn rss-reader: Humeur van webloggers in kaart gebracht.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.