Ilse media lanceert beta zakelijke nieuwsportal NU Z

Ilse media lanceert beta zakelijke nieuwsportal NU Z

Ilse media lanceert beta zakelijke nieuwsportal NU Z

Iets later dan verwacht is vandaag de semi-publieke beta van NU Z, de zakelijke nieuwsportal van Nu.nl, gelanceerd. Zoals Paul Molenaar al aangeeft op zijn weblog betreft het een volledig functionerende portal maar is deze op dit moment alleen toegankelijk voor mensen die een persoonlijke login hebben ontvangen.

Ik heb er net snel even doorheen gescand en moet zeggen dat het er prima uitziet. Naast geselecteerd nieuws via Howards Home, beurskoersen, verkeersinformatie en fileberichten zijn er op specifieke onderwerpen ook bijdragen van gastauteurs (bloggers zoals je wilt). Aardig is dat naast de branches en disciplines een evenementenkalender en de laatste feiten & cijfers wordt vermeld. Eenmaal doorgeklikt naar een artikel krijg je ook links naar relevante trefwoorden binnen de online encyclopedie Wikipedia.

Ben benieuwd of ilse media van NU Z een even groot succes weet te maken als destijds van NU.nl. Het heeft in ieder geval wel de potentie!


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Vraag me af hoe RTL-Z op deze naam zal reageren.... ?

  geplaatst op
 • En jij gaat het Marketinglog vullen op NU Z, Marco? Of heb je er in februari alleen maar wat mee mogen spelen?

  geplaatst op
 • Ik ben één van de bloggers die zal meewerken aan het weblog over Sales & Marketing samen met o.a. Frank Janssen en Wim Andrea. Zo zijn er voor elk thema een aantal gastauteurs/bloggers gevraagd.

  geplaatst op
 • Michel, ik zie nu dat je er een aardig artikel over hebt geschreven: NU Z proeftuin voor het vernieuwde nu.nl?.

  Je maakt zelf de vergelijking NU.nl vs Google Nieuws maar hoe kijk jij nu aan tegen NU Z vs Zibb.nl?

  geplaatst op
 • Zibb.nl bestaat voor zo'n 80% uit ANP berichten, maar ze hebben duidelijk een gedeelte eigen journalistieke content. Dat zal de kracht zijn van Zibb. Zibb wordt door de 'unieke' namelijk veel als bron gebruikt door andere professionele / zakelijke websites. Wat dat betreft ontbreekt dat op NU Z natuurlijk volledig: de enige eigen content die er is zijn de weblogs. Wanneer NU Z echter eigen interviews / artikelen schrijft kunnen ze deze voorsprong van Zibb makkelijk naar zich toe trekken.

  NU Z vs. Zibb: NU Z heeft op alle vlakken de betere site, behalve op het gebied van eigen originele content. Al zeg ik daarmee niet dat die content van Zibb zo ontzettend origineel is.

  Maar, heb ik gelijk met betrekking tot de gissing dat nu.nl technisch / inhoudelijk dezelfde kant op zal gaan als NU Z of weet je daar niets over?

  geplaatst op
 • Heb het vanochtend bekeken en het ziet er goed uit. Ik vind alleen de hoofdingangen niet helemaal duidelijk. Slim om de look'n'feel van NU te gebruiken, daar is na al die jaren nog steeds niks mis mee. Wel ben ik benieuwd wat mensen onder werktijd nu gaan lezen: NU, NUZ of allebei?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.