• Mobile
    wordt gesponsord door

KPN haalt 1 miljoen i-Mode klanten niet

KPN haalt 1 miljoen i-Mode klanten niet

Het telefonieconcern KPN is er vorig jaar niet in geslaagd de doelstelling van een miljoen i-mode-klanten te halen. Eind 2003 stond de teller op 870.000. De grens van een miljoen wordt in februari gepasseerd, zo meldde KPN vandaag.

Bij de presentatie van de kwartaalresultaten in november vorig jaar hield KPN nog vast aan zijn streven van een miljoen i-mode-klanten in Nederland, Duitsland en Belgi?. Met de dienst i-mode kunnen bellers hun mobieltje onder meer ook gebruiken voor internet, e-mail en het verzenden van foto’s.

Dat KPN twee maanden langer nodig heeft om zijn doel te bereiken, leek bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer vrijdag niet te deren. ,,Als je als eerste in Europa een geheel nieuw product introduceert op het gebied van mobiele datadiensten en daar in ongeveer twee jaar tijd een miljoen klanten weet te halen, dan had ik daar op voorhand voor getekend.’‘

KPN’s divisie mobiele telefonie haalde vorig jaar ruim 1,2 miljoen nieuwe gebruikers binnen in Duitsland, Nederland en Belgi?. Hierdoor kwam het totaal eind 2003 uit op circa 14,7 miljoen klanten.

In Nederland groeide het aantal klanten van KPN Mobiel met 171.000 naar 5,2 miljoen. Bij E-Plus in Duitsland kwamen er 937.000 klanten bij, wat in een eindstand van ruim 8,2 miljoen resulteerde. In Belgi? noteerde BASE 114.000 nieuwe afnemers op een totaal van 1,25 miljoen eind 2003. Bij de divisie vaste telefonie wist KPN nieuwe klanten te interesseren voor snel internet via adsl. Het aantal klanten groeide vorig jaar van 310.000 tot 746.000.

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.