Straf Google komt AGIS zeer slecht uit

Straf Google komt AGIS zeer slecht uit

AGIS logoTot de 50 websites die door Google van de zoeklijst zijn gehaald wegens illegale zoekmachine marketing methodes, blijkt ook AGIS te behoren. De url van de zorgverzekeraar, www.agisweb.nl, komt niet voor tussen de zoekresultaten op Google. Het Bossche Tribal BV dat voor deze zorgverzekeraar de zoekmachinemarketing heeft verzorgd, heeft de site blijkbaar niet op tijd aan kunnen passen.

De verwijdering is bijzonder slecht nieuws voor de zorgverzekeraar. De overheid startte deze maand een grootschalige mediacampagne om het nieuwe zorgstelsel onder de aandacht te brengen. Naar verwachting zullen honderdduizenden, zo niet miljoenen Nederlanders zich gaan ori?nteren op het gebied van hun zorgverzekering. Aangezien de ori?ntatie grotendeels via internet zal plaatsvinden, kan de schade voor de verzekeraar hoog oplopen.

De schorsing van AGIS volgt op schorsingen die andere verzekeraars, waaronder AMEV, FBTO en OHRA, ten deel vielen. Zoekmachinemarketingbureau Checkit had bij hen illegale methodes toegepast. Die schorsing is inmiddels opgeheven waardoor zij, net op tijd voor de overheidscampagne, weer terug zijn in Google.

Wat de schorsing betekent voor Tribal BV - niet te verwarren met het Amsterdamse Tribal DDB - is nog niet duidelijk. Er lijkt nog vooralsnog geen geco?rdineerde AdSense-campagne tegenover te staan. Wie op de term agis zoekt komt nog wel een AdSense advertentie tegen van AGIS, maar op termen als zorgverkering, ziekenfonds, zorgstelsel is de zorgverzekeraar ook tussen de gesponsorde links niet terug te zien.

Update
De schorsing blijkt ook de speciale site te treffen die AGIS heeft opgezet voor de nieuwe basisverzekering: www.basisverzekering.nl. De domeinnaam is een landing page voor een themasite van de zorgverzekeraar over de basisverzekering. Doordat die site echter zelf onder de domeinnaam agisweb.nl wordt getoond, is van de gehele content niets terug te vinden via zoekresultaten van Google. Op de zoekterm “basisverzekering” staat de site nummer 1 in Google, maar daar is meteen ook alles mee gezegd.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Beste Anders,

  Ik heb twee opmerkingen...
  1: als ik site:www.agisweb.nl in google doe blijkt de site gewoon geindexeerd te zijn
  2: als ik site:www.basisverzekering.nl doe blijkt ook deze gewoon geindexeerd te zijn.
  Overigens spreekt voor zich dat www.basisverzekering.nl wel aangemerkt zou kunnen worden als een doorway-page. Maar dat is eventjes wat anders.

  Wat ik overigens vanuit zoekmachine-optiek erg interessant vind is waar mensen op gaan zoeken n.a.v. de NIEUWE ZORGVERZEKERING. Want met die woorden promoot de overheid het nieuwe zorgstelsel.

  Van de officiële instanties gebruikt niemand het woord BASISVERZEKERING. Hooguit Basispakket.

  Het domein www.de-nieuwe-zorgverzekering.nl is pas geregistreerd op 1 juli jl. door zorgverzekeraar Trias.

  geplaatst op
 • De site is nog wel geïndexeerd, maar heeft zeer waarschijnlijk een zware pagerank-penalty gekregen. Het komt in de praktijk op hetzelfde neer: ze zullen niet worden gevonden in zoekmachines. Zelfs wie gericht zoekt, bijvoorbeeld op "agis site:.nl" of "agis ziekenfonds", komt de zorgverzekeraar de eerste pagina's niet tegen. Bij MSN eindigt AGIS bij dergelijke opdrachten gewoon (vrijwel) bovenaan. Aangezien vrijwel niemand verder gaat dan de eerste pagina, laat staan de eerste drie pagina's van zoekresultaten, wordt AGIS hierdoor hard getroffen.

  geplaatst op
 • Viel me afgelopen week al op dat AGIS was 'verdwenen' uit Google.

  Joost, wellicht eens een testje draaien in Google Adwords op een aantal gerelateerde trefwoorden? Heb je in no-time een aardig inzicht op welke trefwoorden nu het meest wordt gezocht.

  geplaatst op
 • Google doet hier goed aan, omdat zowel de werkelijke dader (Tribal BV) als de aanstichter (Agis) gestraft worden. Lastige jongens mogen wat mij betreft best even in de hoek gezet worden.

  geplaatst op
 • Agis is waarschijnelijk niet de schuldige, maar Tribal BV. Dit zijn de "experts" die zijn ingehuurd door Agis. Agis valt alleen maar een slechte keuze te verwijten. Tribal BV moet eigenlijk door haar eigen klanten genadeloos aan de kant worden gezet. Dit probleem speelde al een lange tijd, maar Tribal bleef maar zeuren over niet genoeg tijd, blabla, etc.

  geplaatst op
 • @marco: Thanks

  geplaatst op
 • Wat me vooral opvalt is dat zowel de overheid als de zorgverzekeraars nergens in hun communicatie Een nieuwe zorgverzekering gebruiken, terwijl dat toch in de overheidscampagne naar voren komt als slogan: Eén nieuwe zorgverzekering voor iedereen!

  geplaatst op
 • te bizar voor woorden! dit bericht klopt niet! ik heb tijdens de eerste meldingen met fbto verzekeraars in de gaten gehouden en net voor dit bericht en nu ook staat agis in de ranking ......

  Waar haalt dit nieuwsblaadje deze info vandaan? Ik vind het een onkundig cowboyverhaal!

  geplaatst op
 • Wat klopt er niet aan het bericht, Peter? Op de genoemde (en gelinkte) zoekopdrachte termen is AGIS in geen velden of wegen te bekennen.

  Typ je in Google "FBTO" in, dan verschijnt FBTO bovenaan. Typ je Menzis in, dan verschijnt Menzis bovenaan. Avero verschijnt praktisch bovenaan. Amicon? Bovenaan. AMEV? OHRA? Nationale Nederlanden? Allemaal bovenaan.

  Echter, zelfs als je specifiek de term "AGIS" invoert, is de verzekeraar op de eerste 3, 4 pagina's niet terug te vinden. Laat staan wanneer je op algemene termen als ziekenfonds, ziektekosten, verzekering etc zoekt.

  geplaatst op
 • Maakt niet uit ze zijn zo wie erg slecht zekere wat administratie betreft.
  100 x erger dan slecht werkende amtenaren

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.