Weblogvervuiling?

Weblogvervuiling?

Joost Steins Bisschop deze week in het Financieele Dagblad (betaalde link) (via: r-win.com):

”(...) Daarnaast zijn er - en dat zijn de meest misleidende - de gerepte blogs. Als het duidelijk is wat ‘ongerept’ betekent moet het ook voor de hand liggen wat met ‘gerept’ bedoeld wordt: aangetast, aangeraakt. Gerepte blogs zijn blogs die de aandacht trekken van een grote groep lezers maar ook van infiltranten. Zij verhullen hun afkomst, opereren zoals de meesten in de blogosphere onder een schuilnaam en proberen invloed uit te oefenen op de discussie in het belang van hun opdrachtgever. Zij worden hiervoor direct of indirect betaald, door bijvoorbeeld een biermerk, een farmaceut of een energieleverancier. (...)”

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog weinig van het fenomeen heb gehoord. Wel dat steeds meer bedrijven (vaak op een verkeerde manier) weblogs in zetten voor commerciele doeleinden. Wat te denken van de Pfizersenioren in Belgie? Bart Van Belle denkt dat het niets anders is dan een gepensioneerdenclubje van Viagra-producent Pfizer. En daar kon hij zo maar eens gelijk in hebben!


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • "Ik moet zeggen dat ik erg blij ben met deze blogvertorial. Ik heb RSI en kende dit product niet. Bovendien heb ik het ook nog nooit op een andere site zien staan. (dedigitalerevolutie.tv is mij totaal onbekend). Voor mij is dit artikel een volkomen nieuwtje en ik ben blij het op Dutchcowboys te hebben kunnen lezen."
  http://www.dutchcowboys.nl/

  Lijkt mij al veelzeggend genoeg.

  geplaatst op
 • what's new. Doen we ook al jaren in de nieuwsgroepen. Is echter een gevoelig spel want kan zich ook tegen je keren.
  Kern blijft: echte toegevoegde waarde leveren aan het artikel of discussie

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.