Wiet de Bruijn: “De branche is behoorlijk in beweging”

Wiet de Bruijn: “De branche is behoorlijk in beweging”

Tijdens zijn studie startte hij samen met zijn neef zijn eerste onderneming, Boedelbak. Tegenwoordig is hij commissaris bij de Shared Stories Group, waar VBK uitgevers, Bruna en Bookchoice onder vallen. We gaan in gesprek met ondernemer Wiet de Bruijn. Wat is het succesverhaal achter deze ervaren duizendpoot? 

Wiet de Bruijn studeerde bedrijfskunde in Groningen. Hij beschikt over een brede management- en bestuurservaring, die hij onder meer heeft opgedaan als Algemeen Directeur bij Van Dijk Studieboeken, en heeft zich persoonlijk bewezen als succesvol ondernemer. In de afgelopen jaren was hij actief als adviseur en coach van bedrijven en ondernemers.

Shared Stories Group

Zijn rol bij Shared Stories Group? "Ik ben als commissaris en aandeelhouden betrokken, maar mijn rol is bescheiden. Een hele goede CEO en een goed team doen het werk. Het uitgeef-vak is een fantastische combinatie van het bezig zijn met gepassioneerde mensen die auteurs begeleiden en ondernemerschap. Daarbij is de branche behoorlijk in beweging. Dat vind ik fascinerend en ik krijg erg veel energie om volgende stappen te zetten."

De wereld beter maken

"Ik kende een periode in mijn leven waarbij ik, bij wijzen van spreken, nergens naar omkeek. Wat ga je dan doen? Het was voor mij een zoektocht om te weten te komen wat ik diep van binnen écht graag wilde doen. In die periode deed ik veel ervaring op. Ik studeerde twee jaar aan Harvard en gaf drie jaar economie op een middelbare school."

"Mijn missie is om bewustzijn bij mijzelf en anderen te vergoten"

"Die zoektocht leverde mij deze kennis op: ik ben een ondernemer in hart en nieren en heb de drang om mezelf te bewijzen. Ik zit lekker in mijn vel, waardoor ik minder rationeel nadenk over mijn beslissingen, maar juist meer vanuit gevoel mijn keuzes maak. Mijn missie is om bewustzijn bij mijzelf en anderen te vergoten. Ik kan een online platform opzetten of ik zou in mensen kunnen investeren. Ik heb nog geen concreet plan en ik weet nog niet welke vorm het gaat krijgen, maar er borrelt iets en ik verwacht dat ik in het voorjaar of de zomer een nieuw bedrijf heb gestart."

 


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Zo'n zelfverzekerde man lijkt het. Het rommelt aardig in de branche kun je de titel van het stuk beter noemen. Het naderende einde van de Bruna bijvoorbeeld is totaal onderbelicht. Alleen door de 25 miljoen die ze handje contantje van de ING hebben gekregen, ja gekregen ! overleeft de zaak nog. Niet met het geld van Wiet.

    geplaatst op
  • @daan:

    Je hebt gelijk wat betreft Bruna. Dit was echter wel een bewuste keuze, er waren andere zaken die ik wilde bespreken en we zoeken in Profile naar een meer persoonlijk profiel.

    Daarnaast denk ik dat Wiet er, zoals je indirect zegt, ook iets verder vanaf staat, en ik een echt pittig gesprek over de toekomst van Bruna liever zou doen met de direct verantwoordelijke. Want voor wat betreft een 'naderend einde', daar kan ik, met de ontwikkelingen in retail en de voorbeelden van o.a. Intertoys recent, een heel eind in meegaan met je.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.