Zoekmachines stoppen met medicijnreclame

Zoekmachines stoppen met medicijnreclame

Overture, dat onder meer advertenties verkoopt voor Yahoo en MSN, is gestopt met het verkopen van advertentieruimte aan online apotheken.

Online apotheken kunnen bij Overture geen advertentieruimte meer kopen bij medicijn-zoektermen, zo meldt CNet. Overture heeft hiertoe besloten na klachten van de National Association of Boards of Pharmacy (NABP), een brancheorganisatie van medicijnfabrikanten, en Drugstore.com.

Deze twee partijen trokken eerder deze maand aan de bel, omdat veel online apothekers zonder vergunning adverteren op zoekmachines. Bij zoektermen als ‘Vicodin’ en ‘Viagra’ verschijnen advertenties van dubieuze partijen, stellen de NABP en Drugstore.com. Een doktersrecept is in veel gevallen niet nodig om bij dergelijke partijen medicijnen te kopen.

Overture wil dat een onafhankelijke partij gaat toezien op de advertenties van medicijnverkopers. Pas als dat geregeld is, gaat het bedrijf weer advertentieruimte aan online apotheken verkopen.

Google heeft zijn beleid voor het plaatsen van advertenties voor online apotheken nog niet aangepast. ‘s Werelds grootste zoekmachine eist wel dat apotheken vragen om een doktersvoorschrift, maar accepteert nog altijd advertenties van medicijnverkopers zonder licentie.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.