Frank Schröder
Marketing & Communications Quadia

Frank heeft een voorliefde voor marketing en geschiedenis. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de marketing & communicatie van United en Quadia.
-
Online video in coronacrisis bewuster ingezet
Marketeers gaan sinds de coronacrisis steeds bewuster om met het inzetten van online video en proberen het effect meetbaar te maken. Voor het eerst sinds 2015 geeft zelfs meer dan helft (55 procent) van de marketeers aan concrete doelstellingen op te stellen voor de inzet van online video. Dat blijkt uit de Online Video Monitor die Quadia ieder jaar samen met Marketingfacts en MarketResponse organiseert.
-
Hoe denken marketingprofessionals over online video?
Het is al acht jaar een traditie in video-minnend marketing-Nederland; de Online Video Monitor (OVM) van Marketingfacts en Quadia. In dit onderzoek houden we de vinger aan de pols bij de Nederlandse marketingprofessionals; verwachten ze dit jaar een groei in video of juist niet? Huren ze hier experts in, of produceren ze zelf? En hoe tevreden zijn ze over de vindbaarheid van hun video’s?
-
Een webinar of livestream produceren? Voorkom deze acht beginnersfouten
Nu evenementen en meetings niet doorgaan, storten heel veel bedrijven zich op webinars, virtuele meetings, video’s en live events. Voor sommige organisaties is dit gesneden koek, zij weten inmiddels hun weg te vinden met de digitale middelen. Andere komen pas net kijken. Voor hen zet ik acht beginnersfouten op een rijtje.
-
Marketeers willen wel video, maar hebben het te druk
Social, advertising, de website, evenementen, PR, online video; er wordt behoorlijk veel verwacht van de marketingafdeling. Nu er in online marketing zeven keer zo veel vacatures als kandidaten zijn, begint het te wringen. Zaken die veel tijd kosten, zoals het produceren van video, komen onder druk te staan. Dat is een van de opvallende resultaten van de Online Video Monitor die Quadia jaarlijks met Marketingfacts en SAMR organiseert. Het merendeel (53%) van de driehonderd respondenten geeft aan dat het produceren van video eigenlijk te veel tijd kost. En dat is een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen nog 44 procent er te weinig tijd voor had. Het gevolg laat zich raden: video wordt steeds vaker uitbesteed.
-
Online video: hoe staat het ervoor anno 2019?
Sinds 2012 onderzoeken Marketingfacts en Quadia hoe het ervoor staat met online video in het Nederlandse marketinglandschap. Welke soorten video zetten marketingprofessionals in, hoe meten ze de effectiviteit en hoe denken zij dat online video in de toekomst gaat veranderen?
-
De ultieme seeding-checklist
Het is tegenwoordig maar al te gemakkelijk voor perfect gemaakte merkvideo’s om over het hoofd te worden gezien tussen de honderden uren aan video’s die iedere minuut worden geüpload. Om dit ongelukkige lot te voorkomen, is het nodig om je video op de juiste manier onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Hoe kun je zo effectief mogelijk seeden?
-
Testing 1, 2, 3: hoe ambitieus zijn we als het gaat om video?
Al sinds 2012 houden Marketingfacts en Quadia Online Video de vinger aan de pols van het Nederlandse marketinglandschap. Hoe staat het ervoor met online video, wie zet het in, met welk doel, waar liggen de kansen en (waar) gaat het ook weleens mis?
-
De 6 meest legendarische livestreams van het afgelopen jaar
Online kan het verkeren; het internet giveth and taketh away. Wat nu helemaal een hip dingetje is, kan even later weer helemaal weg zijn. Je knippert even met je ogen en de hype is alweer overgewaaid.
Natuurlijk is dat een beetje gechargeerd, maar we kunnen gerust stellen dat ‘online’ vaak inherent is aan ‘vluchtigheid’. Blijvertjes zijn er gelukkig ook en we mogen best concluderen dat livestreams tot die categorie behoren. Zelfs in de jaren negentig werd er al geëxperimenteerd met het live uitzenden van zo’n beetje alles (kijk bijvoorbeeld maar eens naar de documentaire We Live In Public).
-
Bereik meer mensen met je evenement dankzij video
Het organiseren van een evenement is niet voor alle marketeers dagelijkse kost. Misschien heb je maar een paar keer per jaar de verantwoordelijkheid om een klantevenement, seminar of beurs te organiseren. Niet zo vreemd dus dat een evenement heel wat hoofdbrekens kan opleveren. Hoe krijgen we de zaal toch vol? En hoe zorgen we ervoor dat ook de mensen thuis er iets van mee krijgen? En na afloop, als het evenement een succes bleek te zijn, hoe houd je al die positieve aandacht dan vast? Wat daarbij goed kan helpen, is de inzet van video. Of het nu gaat om de periode voorafgaand aan een evenement, de dag zelf of de weken na afloop; video helpt enorm om mensen te bereiken. Daarom: een kleine inspiratiegids voor al die marketeers die in 2018 weer een evenement gaan organiseren.
-
Video’s maken voor de aandacht is wel heel erg 2006
Online video is soms net als een netwerkborrel. Eigenlijk doet bijna iedereen het om nieuwe contacten op te doen. Na afloop heb je een hoop kaartjes in je zak, maar daar zitten eigenlijk nauwelijks mensen tussen die relevant voor je zijn.
Met video lijkt het eigenlijk niet anders te zijn. Marketeers zien het, geheel onterecht, nog vooral als een brandingtool. YouTube staat vol met video’s van merken die roepen ‘kijk mij eens!’ en daarna nooit meer omkijken naar hun kijkers.