-
Wel of geen in-house studio? Start met deze vijf vragen
Merken die serieus bezig zijn met contentmarketing gedragen zich als uitgevers. Als deze content uit video bestaat (wat steeds vaker het geval is), dan kun je 'uitgevers' vervangen door 'zenders'. Dat is niet overdreven: er zijn bedrijven die inmiddels meer videocontent produceren dan de gemiddelde tv-zender. Handig, zou je denken, om dan een in-house opnamestudio te hebben, zodat er continu geproduceerd kan worden. Maar is dat altijd een goed idee?
-
Hoe een videostrategie fans creëert in het voice-tijdperk
Hoewel Alexa Nederland nog niet bereikt heeft en Google Home of Apple Homepod vooralsnog vooral gebruikt worden voor zoekopdrachten, is de algemene verwachting dat dit hard gaat stijgen. De vindbaarheid van je merk via voice zou weleens een van de marketinguitdaging van het komende decennium kunnen worden. Wat is daarvoor nodig? Meer dan de juiste content en een eigen assistent.
-
Online video is serious business anno 2018
Continu in plaats van eenmalig, liever een goed format dan alleen virals: dat is hoe marketeers anno 2018 in het kort over online video denken. De zesde editie van de Online Video Monitor (OVM) van Quadia Online Video en Marketingfacts laat zien dat de barrières om video in te zetten in de marketingmix de afgelopen jaren stuk voor stuk zijn geslecht. Bedrijven opereren daarbij steeds vaker als branded broadcasters en de marketeer gaat voor continuïteit en kwaliteit. Online video is serious business geworden.
-
Branded broadcasting in opmars [onderzoek]
Waar je vroeger met een televisiecommercial op prime time makkelijk een belangrijk deel van je doelgroep kon bereiken, is dat tegenwoordig een stuk lastiger geworden. Maar het afnemende bereik van televisie is niet het enige relevante gevolg van het einde van het tv-tijdperk; er zit ook een positieve kant aan. De razendsnelle opmars van on-demand-video, vloggers en social video hebben ons namelijk laten zien dat iedereen met een camera en editing skills tegenwoordig zender kan worden.
-
Online Video
Gepersonaliseerde video? Graag, maar pas als ik klant ben
Hoe beter je iemand kent, des te persoonlijker het mag worden. Dat geldt niet alleen voor privérelaties, maar ook voor marketing. Zo zijn consumenten met name te spreken over gepersonaliseerde video’s op het moment dat ze al klant zijn bij een bedrijf. In eerdere fases wordt het gebruik van naam, adres of andere persoonlijke gegevens in een video als minder prettig ervaren.
-
5 cruciale afwegingen voordat je begint met personalised video
‘Gepersonaliseerde video’. Het klinkt misschien als een contradictio in terminis. Voor veel marketeers is online video immers een massamedium, een middel om in één keer een grote doelgroep te bereiken. Denk aan het woord ‘viral’. Maar video kán en wórdt ook steeds persoonlijker.
-
Pushvideo verliest terrein, interactie is winning
Online video wordt door marketeers steeds minder gezien als pushmedium. De komende jaren staan interactieve video, instructievideo’s en social video bovenaan het verlanglijstje van marketingprofessionals. Pre-rolls staan onderaan. Dat blijkt uit de derde Online Video Monitor die is uitgevoerd door MarketResponse in opdracht van Quadia Online Video.
-
De meest beeldbepalende video: Kijk Kanker De Wereld Uit
Begin er maar eens aan: een zoektocht naar de meest beeldbepalende online video van de afgelopen tien jaar. Er is genomineerd, gestemd, heel veel gestemd op de verkiezing, en oh boy, wat hebben we een mooie en terechte winnaar... 'Kijk Kanker De Wereld Uit' is door ruim 1.800 stemmers gekozen als de meest beeldbepalende Nederlandse online video sinds 2004. We zochten de bedenker op om achter het geheim van deze campagne te komen: oprechtheid, lef en intuïtie waren de sleutelwoorden.
-
De 20 meest beeldbepalende Nederlandse video’s van het decennium. Stem!
Een 'viral', dat was in 2004 nog gewoon een epidemie. 'Streamen', dat deed een rivier, en 'embedden' was voorbehouden aan journalisten. Online video heeft laten zien hoe snel een relatief nieuw communicatiemiddel binnen een paar jaar mainstream kan worden - niet in de laatste plaats dankzij YouTube. Tijd dus om geschiedenis te gaan schrijven, en daarom gaat Quadia in samenwerking met Marketingfacts op zoek naar de tien meest beeldbepalende video's. Welke Nederlandse online video's van de afgelopen tien jaar zijn definitief in ons collectieve geheugen gegrift? Uit de inzendingen die onze oproep heeft voortgebracht is een longlist van 20 video's gekomen. Welke video mag niet ontbreken in deze canon van online video's uit 2004-2014? Stem mee!
-
Online video wordt persoonlijker en meer conversiegericht
Net als vorig jaar hebben we de Online Video Monitor uitgevoerd, een onderzoek naar de mate én manier waarop marketeers online video inzetten binnen hun marketingactiviteiten. De opvallendste uitkomst is dat video (eindelijk) opschuift in de salesfunnel: van de inzet voor naamsbekendheid naar die voor klantenservice, klanttevredenheid en leadgeneratie.
-
De beeldbepalende online video-verkiezing: nomineer mee!
Esmée, Max, Jan, Job en Anouk; allemaal speelden ze een hoofdrol in een online video die in ons collectieve geheugen is gegrift. De afgelopen tien jaar zijn er zo veel memorabele video's gemaakt in Nederland, dat het tijd is om de mooiste bij te schrijven in de annalen van onze geschiedenis. Daarom gaat Quadia in samenwerking met Marketingfacts op zoek naar de tien meest beeldbepalende video's. Voorwaarde is dat ze van eigen bodem zijn, en zijn uitgebracht na 2004. Welke video mag volgens jou niet ontbreken? Nomineer mee!
-
Je event één-op-één live-streamen is zóóó 2013
Het live-streamen van evenementen heeft wel zijn langste tijd gehad. Althans, op de manier waarop het nu nog vaak gebeurt; eendimensionaal uitzenden van wat zich afspeelt op het podium. Het kan zó veel leuker en beter (voor je kijkers)... En dat hoeft niet eens moeilijk te zijn.
-
Doe mee aan de tweede editie van de Online Video Monitor en win een iPad Mini!
2013 zou wel eens de geschiedenisboeken in kunnen gaan als het jaar waarin online video en mobiel elkaar het jawoord gaven. Als we de meest recente socialmediacijfers mogen geloven, dan is de groei van het aantal video's die worden gedeeld via een smartphone en tablet niet meer bij te houden.
-
Online video: we doen het wel, maar weten niet waarom
Het begint met de innovators. Dan komen de early adopters, de early majority, de late majority en tenslotte de laggards. De meeste marketeers kunnen de stadia van een innovatie moeiteloos opdreunen. Deze fases gelden niet alleen voor producten, maar ook voor marketingmiddelen. Zo lijken social media inmiddels de fase van late majority wel te hebben bereikt. Online video bevindt zich nog een paar fases daarvoor, als we de resultaten van de 'Online Video Monitor' mogen geloven. Video lijkt de fase van 'daar moeten we iets mee doen' in veel gevallen nog niet te zijn ontgroeid. Belangrijker nog: er worden nauwelijks doelstellingen geformuleerd voor online video. Het verfraaien van de website is het voornaamste doel om een video te ontwikkelen. Niet zo vreemd dat marketeers de resultaten van video dan ook amper meten.
-
Distributie en traffic van online video: achterover leunen is geen optie
Binnen de strategie en organisatie van online video zijn distributie en traffic van groot belang. Met andere woorden waar bied je je video's aan en hoe zorg je ervoor dat ze zoveel mogelijk worden bekeken. Eigenlijk is er maar een goede raadgever op dit gebied: "Fish where the fish are". Met dien verstande dat je wel moet checken welke vissen uiteindelijk in je net belanden. Zijn dit vissen uit je doelgroep of is het vooral bijvangst?