Franklin Heijnen
Creative Director Deloitte Digital

Franklin Heijnen is Creative Director bij Deloitte Digital in Amsterdam.
-
Hoe ontwikkel je een VR-concept in een dag?
"Klanten weten niet wat ze willen, tot dat we het laten zien", is een bekende uitspraak van Steve Jobs die mooi aansluit bij hackathons en bootcamps als middel om uit de PowerPoint-modus te komen en je ideeën tastbaar te maken. Hackathons worden vaak gebruikt om nieuwe concepten voor websites of apps tastbaar te maken. Om je concept te testen en om te zien welke vorm van interactie goed werkt. Ik was onlangs moderator bij VR Days en in gesprek met bezoekers kwam ik erachter dat er nog weinig ervaring opgedaan is met het realiseren van een virtual-reality-prototype in een dag. En dat is jammer.
-
Hoe gaan het internet of things en (chat)bots UX-design veranderen?
Afgelopen maand kwamen een vijftigtal ontwerpers en ontwikkelaars samen om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IoT (Internet of Things) en chatbots te bespreken bij het UX Cocktail Hour Rotterdam. Deze keer in Amsterdam, bij Deloitte Digital, en natuurlijk onder het genot van een heerlijke cocktail. De deelnemers bestonden uit medewerkers van agencies, bedrijven, studenten en freelancers. Het was een unieke meetup, gezien het feit dat het niet alleen bij presentaties bleef. Na een inspirerende presentatie zijn zes groepen aan het werk gegaan met deze onderwerpen, met als doel kennis te delen en nieuwe richtingen te exploreren.
-
Butler, persoonlijke assistent en winkelmedewerker: voice maakt ze bijna overbodig
Siri van Apple, Cortana van Microsoft en Amazons Alexa: praten tegen machines wordt steeds gemakkelijker en bedrijven kunnen dat benutten om de customer experience te verbeteren. Een van de prettigste functies op het dashboard van mijn auto vind ik het knopje ‘voice’. Ik druk het in, zeg "Bel mam" en ik heb haar binnen enkele seconden aan de lijn. Gemakkelijk en een stuk veiliger dan het gehannes op het scherm van de telefoon.
-
Demo: iBeacons als onderdeel van een (personalisatie)platform
Vorig jaar introduceerde Apple de iBeacon-techniek. Beacons voegen 'indoor location awareness' toe aan mobiele apps. Inmiddels verschijnen er steeds meer experimenten en concepten die van deze techniek gebruikmaken. Met name in retail, maar bijvoorbeeld ook in musea en bij events. Bij Mirabeau hebben we eind vorig jaar een van de eerste iBeacon-prototypes gemaakt. Onze bevindingen en video beschreven we in een artikel op Marketingfacts. Het artikel dat je nu leest en de bijbehorende video gaan over een prototype waarbij iBeacons onderdeel uitmaken van een marketing automation-platform.
-
Hoe iBeacons een samensmelting van online en offline realiseren
In juni dit jaar maakte Apple bij de introductie van iOS 7 voor het eerst melding van hun iBeacons-implementatie met het bluetooth low energy-protocol. Aanvankelijk kreeg dit weinig aandacht, maar langzamerhand ontstond er steeds meer enthousiasme. Bij Mirabeau hebben we inmiddels de eerste concrete experimenten gedaan met een zelfgebouwde BLE-chip, en vervolgens met de Beacons van Estimote, die iBeacon-compatible zijn. De demo en learnings zullen we hieronder delen. Maar eerst even terug naar het begin: waar staat een iBeacon voor en wat is de toegevoegde waarde voor organisaties?