Maarten Bresser
Research Executive Social Inc.

Maarten studeerde rechten en communicatiewetenschappen in Amsterdam, waar hij inmiddels ook al weer 10 jaar woont.
Na webcare voor KLM en werk voor Politie Kennemerland en als jurist werkt hij sinds november 2014 voor Social Inc. Eerst als community manager, inmiddels als research executive om met onderzoek en analyses klanten inzichten te verschaffen en resultaten inzichtelijk te maken.
Hiernaast is hij gek van sport en van reizen, waardoor hij in het buitenland gestudeerd en stage gelopen heeft, rondreizen heeft gemaakt in Australië, Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië en heeft gewerkt als vrijwilliger bij het WK zwemmen in Australië in 2007.
-
Bikkelen om kijkcijfers
Televisie verandert: lineair kijken neemt al jaren af. Enerzijds concurreert televisie met media als YouTube, anderzijds hoeven we niet meer ouderwets tv te kijken om onze favoriete shows te kunnen volgen. Toch wordt het succes van tv-programma’s nog steeds bepaald aan de hand van de traditionele kijkcijfers van SKO. Vanzelfsprekend verandert ook het meten van kijkcijfers ooit mee, maar BNNVARA wil niet langer wachten. De omroep lanceerde eerder deze maand BIKL. Een eigen platform dat kijkcijfers over alle platformen inzichtelijk maakt.
-
Social media make-overs: gaan aanpassingen Twitter en Snapchat redden?
Twitter verkeert al langer in zwaar weer en probeert door middel van de nodige aanpassingen weer relevant te worden. Uit de meest recente cijfers van Snapchat blijkt dat ook dit platform het niet makkelijk heeft. Afgelopen week kondigden beide platformen fundamentele veranderingen aan. Op Twitter mogen je tweets nu twee keer zo lang zijn als voorheen en Snapchat kondigt voor december een volledige make-over van de app aan.
-
Succesvolle content: cijfers liegen nooit. Toch?!
Als data- en researchspecialist hou ik mij dagelijks bezig met kpi’s, metrics, onderzoek en het in kaart brengen van resultaten. Vorige maand vond er op LinkedIn in twee artikelen een discussie plaats over het meten van succes van je content. Daniel Hochuli, voorheen actief in het maken van contentstrategieën en nu contentmanager bij LinkedIn, en Stephen Tracy, insights- en datamanager, bespraken de zin en onzin van vijf metrics.
Gezamenlijk vormen de twee artikelen een genuanceerde kijk op het meten van resultaten. Én zijn ze het startpunt om eens goed naar de metrics te kijken die jij gebuikt. In mijn ogen must-reads voor iedereen die met data, analyse of metrics werkt. In dit artikel geef ik een korte samenvatting van de artikelen en deel ik mijn visie met je.
-
De nieuwe Facebook Reactions: hoe analyseren we die?
Het zal je niet ontgaan zijn afgelopen week: de Facebook Reactions zijn er nu voor ons allemaal. Heb jij afgelopen week al bij een bericht aangegeven dat het je liefde laat voelen, je laat lachen, je versteld doet staan, je verdrietig maakt, of je boos maakt?
De Facebook Reactions zijn een langverwachte toevoeging. Al tijden gaven mensen aan niet goed te weten wat te doen met berichten waarbij een like niet gepast is en ze liever geen reactie plaatsen. Met de komst van Facebook Reactions is het aantal mogelijkheden uitgebreid naar zes. Daarmee ontstaat de mogelijkheid genuanceerder en gepast te reageren op berichten.
-
Amsterdam, waar ben je op Instagram?
'New Amsterdam', beter bekend als New York, is erg actief op Instagram, met vele accounts. Logisch, want het het fotoplatform is populair. Maar 'oud Amsterdam' komt er op Instagram maar karig vanaf als het aan de stad zelf ligt. Een gemiste kans.