Jasper Fraikin
Video Marketing Strategist & Co-founder FJ

Jasper Fraikin is videomarketing strateeg en mede-oprichter van FJ. Hij startte in 2010 op 16 jarige leeftijd samen met zijn tweelingbroer Fabian Fraikin het smart & kick ass videoproductie bureau FJ.
Wij geloven dat mensen bereiken draait om engagement en relevantie.
Niemand gaat jouw video’s bekijken puur omdat jij dat wil. Dus wat doe je? Je denkt mobile first en gebruikt data om de optimale customer journey te creëren. Daarna gebruik je de kracht van video. Niet om mensen iets te vertellen, maar om ze het te laten ervaren. Dit noemen wij de magische combinatie tussen SMART ASS en KICK ASS. Aka data driven strategy gecombineerd met top notch creative.
Awards:
2013: Best Google Trusted Photographer of The Netherlands
2014: Top 25 most promising entrepreneurs under the age of 25 - Sprout
2015: Best Google Trusted Photographer of The Netherlands
2017: The T500 is the definitive list of the Netherlands’ most inspiring under 25s across all fields of digital.
-
Zo beïnvloedt budget je videocontent
Natuurlijk: wie meer budget tot zijn beschikking heeft, is in staat om geliktere videocontent te maken. Maar betekent minder budget dan ook automatisch een slechte video? Nee. Het bepaalt vooral op welk moment je creatief kan zijn: voor de draaidag of voor de camera.
-
IGTV gaat de strijd aan met YouTube
De tijd dat je belachelijk werd gemaakt wanneer je met je smartphone verticaal filmde, omdat je dan zou lijden aan het zogenaamde 'Vertical Video Syndrome', kunnen we achter ons laten. Verticale video’s zijn anno 2018 sociaal geaccepteerd en worden zelfs veelvuldig toegepast. Dit komt voornamelijk door Snapchat en Instagram, die populair zijn bij generatie Y en Z. Op deze twee platforms gebruik je je telefoon zoals je hem in je hand hoort te hebben: verticaal. Dit betekent dat je je scherm niet 90 graden draait om een video fatsoenlijk te kunnen bekijken. Omdat video’s op de Instagram-app een limiet hadden van een minuut, konden we voor langere videocontent eigenlijk alleen maar terecht op het vertrouwde YouTube. Daar is nu verandering in gekomen: Instagram gaat met IGTV de concurrentie aan met YouTube.
-
De toekomst van technologie is al geen toekomst meer
Technologie wordt steeds complexer, komt in razend tempo dichtbij en woorden als AI, bots en cyborgs zijn al onderdeel van onze woordenschat. Hoe ga je hiermee om als marketeer? Wat staat er allemaal te wachten? En hoe bereid je je het best voor op de digitale transitie? Naar aanleiding van vragen van marketeers – die soms schrikken van de mogelijke technologie – gingen we een gesprek aan met Steven van Belleghem, digital customer experience-expert en auteur van het boek 'Customers the day after tomorrow'.
-
Bureauwereld wordt hervormd: dit heb je nodig om te overleven
De bureauwereld heeft het niet gemakkelijk. "De beurskoers van the big four (WPP, Publicis, Omnicom en Interpublic Group) is de afgelopen maanden gekelderd", schreef Steven Jongeneel onlangs in Adformatie. "Hoewel de budgetten sinds de crisis weer zijn toegenomen, zijn deze niet teruggekomen op het oude niveau." Onderzoek onder adverteerders bevestigt dat er geen grote stijgingen zijn te verwachten. De uitdaging waar de bureauwereld voor staat, zie je terug in het bureaumodel.
-
Video-advertenties op LinkedIn
In maart maakte Abhishek Shrivastava, directielid van LinkedIn Marketing Solutions, bekend dat er een nieuw advertentietype wordt gelanceerd op het zakelijke platform. Hoewel een doorsnee LinkedIn-newsfeed al veel video’s bevat, bleven video-advertenties tot op heden achterwege. Het professionele netwerk van Microsoft introduceert nu een native advertentie-indeling, waarin video-advertenties als zelfstandige berichten in de feed worden weergegeven.
-
Dit verandert er op YouTube
Begin dit jaar kwam de mededeling van YouTube dat de richtlijnen voor het partnerprogramma worden aangescherpt. De nieuwe vereisten zijn niet mals. Medio februari is de nieuwe handhaving van start gegaan. Dit zijn de implicaties.
-
How-to: aan de slag met mobiele interactieve eindschermen op YouTube
Recent heeft YouTube een nieuwe feature gelanceerd voor interactieve, mobiele eindschermen. Eindschermen bieden de gelegenheid voor de kijker om actie te ondernemen tijdens het kijken van een video. Deze feature zorgt onder andere voor meer interactiviteit, kijktijd, klikken en vertoningen.
YouTube is op dit moment de nummer 2 zoekmachine van de wereld en negeerde voorheen haar mobiele gebruikers doordat veel features mobiel niet beschikbaar waren. Het verkeer op YouTube is voor 70 procent mobiel. Een ruime meerderheid, dus het mobiel beschikbaar maken van deze interactieve feature was broodnodig.