Simon Slegers
Content marketeer Coosto

Simon werkt als content marketeer bij Coosto. Data, social media en onderzoek hebben zijn volle aandacht. Hij is constant op zoek naar verrassende inzichten waarmee hij marketeers en communicatieprofessionals kan helpen.
-
Waarom marketeers ook schuldig zijn aan influencer-fraude
De confronterende uitzending van Rambam over influencers staat niet op zich. Vorige week werden tientallen zelfverklaarde Britse Instagram-influencers in een – inmiddels offline gehaald – artikel van Medium ontmaskerd als fake, fraud of phony. De reflex van marketeers na dit nieuws was even bedenkelijk als voorspelbaar. Want zijn we niet ontzettend medeschuldig?
-
“Wat veel mensen verstaan onder influencermarketing is helemaal geen influencermarketing”
Influencermarketing zit nog steeds in de lift, maar wordt soms verkeerd begrepen of toegepast. Dat standpunt horen we in gesprek met Philip Brown, Head of Influencer Marketing & Brand Advocacy Strategy bij Come Round, een vooraanstaand influencermarketingbureau uit Londen. Sinds 2013 richt hij zich op manieren om de invloed van personen aan te wenden om merken onder de aandacht te brengen. Een interview over zijn dubbele gevoel bij influencermarketing: “De industrie heeft te maken met vervelende groeistuipen.”
-
Hoe bepaal je of je moet reageren op online berichten?
Een betere reputatie begint met luisteren. Pas als je weet wat er over je gezegd wordt, kun je gaan bepalen welke stappen je moet nemen om je reputatie te verbeteren. Wat nu als je zover bent? Je hebt je socialmediamonitoringtools ingesteld, je hebt duidelijke afspraken binnen je organisatie gemaakt en je hebt je reputatie voor het eerst in kaart gebracht. Wat is de volgende stap?
-
Van data naar inzicht
Dichter bij je doelgroep dankzij social data
De doelgroep. Voor veel communicatieprofessionals en marketeers is het een - terechte - obsessie in het opstellen van hun marketingcommunicatiestrategie. Met uitgebreide kennis van je publiek heb je immers goud in handen. Je weet zo precies waar je ze kunt bereiken, wanneer ze vatbaar zijn voor je boodschap en wat ze interessant vinden. Zonder ruis je product aan de man krijgen, dat is het ultieme doel. Het probleem: die informatie schud je niet zomaar uit je mouw. Wat is nu de beste manier om je doelgroep zo goed mogelijk te leren kennen?
-
Online reputaties 2017: kleine ziekenhuizen winnen van de grote medische centra
Opinies, nieuws, vragen en klachten zijn steeds vaker online te vinden. In een sector die draait om zorg, is het daarom niet meer dan logisch dat ziekenhuizen er ook op social media voor hun patiënten willen zijn. Maar hoe presteren ziekenhuizen daar? Welke ziekenhuizen worden veel besproken en online gewaardeerd? Wij onderzochten hoe 78 Nederlandse ziekenhuizen ervoor staan op social media.
-
Social media in de verzekeringssector: hoe scoren Nederlandse verzekeraars?
Digitaal je gegevens aanpassen, online declaraties indienen of met een muisklik je polis wijzigen. Het zijn in de verzekeringssector al lang geen onderscheidende factoren meer. Maar technologische ontwikkelingen bieden ook andere mogelijkheden. Halen verzekeraars bijvoorbeeld al alles uit social media? Organisaties die social media gebruiken om bruikbare inzichten op te doen en ze vervolgens ook toepassen, kunnen het verschil maken met de concurrentie. Rond welke verzekeraar was het sentiment afgelopen jaar het positiefst? Welke wordt het meest besproken? Wij onderzochten hoe 64 verzekeraars ervoor staan op social media.