Jantine Hak

Managing Partner Kruger

Jantine Hak
  • 0 posts
  • 0 reacties

Registeraccountant Jantine Hak (1973) is Managing Partner bij het Rotterdamse kantoor Kruger, gespecialiseerd in herstructureringen, bedrijfsfinanciën en het verbeteren van rendementen. Tevens is ze lid van het bestuur van de European Association of Certified Turnaround Professionals (EACTP).

Jantine Hak studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universteit en volgde daarna de opleiding tot registeraccountant via haar werkgever Arthur Andersen. Na een korte tussenstap bij ABN Amro, waar ze werkte als senior auditor, kwam in 2000 de kans voorbij om als consultant bij Kruger aan de slag te gaan. Kruger werd eind 1988 opgericht als ‘Krüger & Partners’, een klein kantoor gericht op het oplossen van complexe ondernemingsvraagstukken. Gaandeweg kon het kantoor verder groeien dankzij een opgebouwde reputatie als betrouwbaar adviseur in het bedrijfsleven. Dankzij haar ervaring met accountancy en het resulterende inzicht in cijfers, was Hak bij Kruger goed op haar plek voor het bijstaan van ondernemingen. Na haar aanstelling ontwikkelde Kruger zich met name op het gebied van corporate restructuring, waarin het in Nederland marktleider werd.

Kort nadat Jantine Hak in 2008 partner van het kantoor werd brak de crisis uit. Waar dit veel andere bedrijven in de problemen bracht, betekende dit voor Kruger als vooraanstaand specialist in herstructureringen juist een zeer drukke periode.  Mede dankzij de hands-on aanpak van Hak kon Kruger menig bedrijf door de crisis loodsen. Al tijdens de crisis waren Hak en de andere partners zich ervan bewust dat er nagedacht moest worden over het dienstenaanbod voor na de crisis. Uiteindelijk is Kruger naast herstructureringen ook diensten op het gebied van corporate finance en rendementsverbetering gaan aanbieden. Dit bleek een juiste beslissing, en menig bedrijf dat tijdens de crisis door Kruger is bijgestaan maakt nu gebruik van deze overige diensten van Kruger.

Jantine Hak is bij Kruger met name betrokken bij de grotere projecten, vooral ter ondersteuning van projectmatige ondernemingen. Daarnaast geeft ze jaarlijks enkele colleges aan de Erasmus Universiteit en doceert ze bij de NBA-cursus corporate recovery. Het snel en accuraat helpen van ondernemers blijft echter haar grootste passie.