Judith Smit

Directeur Instituut voor Paramedische Studies Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht

  • 0 posts
  • 2 reacties

In november keert Judith Smit terug op het oude nest, als de nieuwe directeur van het Instituut voor Paramedische Studies van de Hogeschool Utrecht. Zij neemt deze rol over van waarnemend directeur Henri Kiers. Hoewel zij sinds 2016 werkzaam was bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, als directeur van het Instituut voor Paramedische Studies van die onderwijsinstelling, heeft Smit een jarenlange voorgeschiedenis in Utrecht.

Na het behalen van haar bachelordiploma Logopedie aan de Hanzehogeschool Groningen, was Judith Smit vanaf 2003 ook al twaalf jaar lang actief op de Hogeschool Utrecht. Niet als directeur van het Instituut voor Paramedische Studies Utrecht, maar onder meer als docent en opleidingsmanager van de opleiding Logopedie en directeur van het Centrum Paramedische Studies. In deze tijd rondde zij ook haar master Management & Organisation af aan de Universiteit van Tilburg. Voordat zij in Arnhem en Nijmegen aan de slag ging, mocht Smit zich ook nog instituutsdirecteur van Social Work voor de Hogeschool Inholland noemen.

Judith Smit is dan ook al wegwijs op de Hogeschool Utrecht. Als directeur van het Instituut voor Paramedische Studies Utrecht krijgt zij de leiding over praktijkgerichte opleidingen als Huidtherapie, Farmakunde, Management in de Zorg, Monzorgkunde, Logopedie, Othoptie en Optometrie.

Doordat studenten al in de studietijd in contact komen met echte patiënten zijn zij na hun afstuderen bijzonder goed uitgerust voor het werk in deze sector. Hier zet de Hogeschool Utrecht tegenwoordig dan ook sterk op in. Voortdurend staat de vraag centraal wat de instelling kan bijdragen om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Vanzelfsprekend vraagt dit om een nauwe band met de praktijk en een wendbare en flexibele organisatiestructuur. Deze snelle organisatorische ontwikkelingen zullen voor Smit een uitdaging zijn, maar gezien haar jarenlange ervaring in dit domein kan zij deze taak met vertrouwen aangaan.

Judith Smit volgt in Utrecht Henri Kiers op, die de voorbije periode als interim-directeur optrad. In het verleden was Hans Merkx tien jaar lang directeur van het Instituut voor Paramedische Studies Utrecht, van 2006 tot 2016.