Maarten Hoogvliet - Humanoids

Oprichter Humanoids

Maarten Hoogvliet - Humanoids
  • 0 posts
  • 1 reacties

Maarten Hoogvliet, geboren in 1984, heeft in 2017 Humanoids opgericht. Daarvoor was hij tien jaar lang werkzaam als freelance UX-designer en ontwierp hij voor uiteenlopende bureaus en grote organisaties digitale interactieve producten, iets dat hij naast zijn werk voor Humanoids nog steeds met veel passie doet.

Humanoids werd door Hoogvliet opgericht om hoogopgeleiden te helpen met het opdoen van praktijkervaring met UX-design en het vergaren van de juiste vaardigheden voor de arbeidsmarkt. Veel bedrijven zoeken voornamelijk naar Seniors, zodat starters binnen zijn vakgebied buiten de boot dreigen te vallen. Dit ervaarde Hoogvliet ook persoonlijk nadat hij zijn opleidingen Interaction & Interface design (Hogeschool Rotterdam) en New Media & Digital Culture (Universiteit van Amsterdam) had afgerond.

Bij Humanoids krijgen onlangs afgestudeerden de kans om na een kort aanvullend opleidingstraject een traineeship te volgen bij een van de partners van Humanoids. Na een succesvolle testronde met veel positieve reacties werd deze opzet met compagnon Robbin Habermehl uitgebreid met ook een Front-End development cursus en traineeship. Per 2019 hebben Maarten Hoogvliet en Robbin Habermehl de opzet van Humanoids aangepast. Humanoids is nu een collectief van ervaren en startende ontwerpers en ontwikkelaars dat elkaar ondersteund met trainingen en coaching. Waar eerder een opleidingsvergoeding betaald moest worden voor de opleidingstrajecten is dit nu kosteloos voor trainees, zo vormt talent en motivatie de enige drempel voor starters. Daarnaast is het nu ook mogelijk voor externe deelnemers die geen traineeship zullen volgen om tegen een vergoeding deel te nemen aan de door ervaren docenten onderwezen crash courses.

Maarten Hoogvliet hoopt met Humanoids jong ontwerp- en ontwikkeltalent een eerlijke kans te bieden om hun waarde op de arbeidsmarkt te vergroten. Tegelijkertijd krijgen de partnerbedrijven de kans om kennis te maken met de enthousiaste, ambitieuze en getalenteerde Juniors die klaarstaan om de arbeidsmarkt te betreden.