Ton Moonen - Kruger

Partner bij Kruger Kruger

Ton Moonen - Kruger
  • 0 posts
  • 1 reacties

Ton Moonen (1958) is partner bij Kruger, een Rotterdamse advieskantoor op het gebied van corporate recovery. Met zijn jarenlange ervaring in bijzonder beheer helpt Moonen bij Kruger ondernemingen bij herstructureringen. Hierbij zijn de cijfers belangrijk, maar zeker niet het belangrijkst. Een efficiënte samenwerking met de ondernemer is cruciaal. “Analyse van de cijfers stelt niet zo veel voor, als je niet met de mensen in de onderneming in staat ben het noodzakelijke te realiseren”, legt Moonen uit, inmiddels gecertificeerd door de European Association of Certified Turnaround Professionals (EACTP). 

Ton Moonen groeide op in Kerkrade, waar hij tweetalig werd opgevoed en al snel leerde over de grenzen heen te kijken. Na zijn studie Economie was hij aanvankelijk werkzaam als onderzoeksassistent van twee professoren bij hun onderzoek naar automatisering op kantoor. Vanaf 1987 groeide Moonen bij factoring- en financieringsmaatschappij FMN Finance House door tot hoofd van de Afdeling Juridisch en Herstructureringen.

In de vele functies die Ton Moonen vervulde voordat hij bij Kruger kwam, kwam hij veelvuldig in contact met ondernemers en ondernemingen in binnen- en buitenland. De ervaringen die Moonen in zijn tien jaar bij FMN Finance House opdeed in landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, leverden hem een omvangrijk netwerk op. Ook is hij hierdoor in staat snel aan te passen aan een grote variëteit aan mensen en regelgevingen.

Bij zijn volgende werkgever NMB-Heller, destijds Nederlands grootste factoringmaatschappij, kon Ton Moonen vanaf 1997 bouwen op deze ervaringen. Opnieuw reisde hij naar aan NMB-Heller gelieerde bedrijven in België, Duitsland, Frankrijk en Engeland, om daar projecten die dreigden te mislukken recht te trekken.

In 2000 koos Ton Moonen voor Kruger. Hij wilde dichter op de onderneming zitten, in plaats van als financier aan de andere kant van de tafel. Zijn eerdere contacten met Kruger en medeoprichter Kees Lieve wekten vertrouwen door de presentatie, zorgvuldigheid en het respect voor de ondernemer dat het adviesbureau liet zien.

Moonens bijzondere interesse voor de laatste technologische ontwikkelingen leidde hem naar netwerkclub b4IT. Als voorzitter van b4IT verbindt Ton Moonen de leden, allen ICT-ondernemers, met het uitgebreide sociale netwerk waar hij bij Kruger ook al zo veelvuldig op kan terugvallen.