Atom Zhou

Eigenaar & Managing Director Zhou Real Estate

Atom Zhou
  • 0 posts
  • 1 reacties

Atom Zhou is directeur en eigenaar van projectontwikkelingsonderneming Zhou Real Estate, oprichter en managing director van de China Times en was medeoprichter en -bestuurder van een van de grootste telecomretailers van Nederland. Daarnaast is of was Zhou betrokken bij Stichting De Chinese Brug, Dragons Businessclub en de Haagse afdeling van het CDA.

Al tijdens zijn studie Industrial Management Engineering begon Atom Zhou een telecomonderneming. Nadat deze onderneming na ruim tien jaar werd verkocht, richtte Zhou zich op zijn vastgoedprojecten, waaronder het Asian Business Court in Den Haag, Colours of Asia in Rotterdam en Hotel Havendijk 1001 in Schiedam.

In 2003 richtte Atom Zhou de China Times op, een van de meest vooraanstaande Chinese kranten in Nederland en Europa, en is sindsdien managing director. Daarnaast is Zhou sinds 2012 bestuursvoorzitter van non-profit welzijnsorganisatie Stichting De Chinese Brug, was hij van 2013 tot 2017 bestuursvoorzitter van de Dragons Businessclub en is hij sinds 2013 actief voor de Haagse tak van het CDA, achtereenvolgens als kandidaat-gemeenteraadslid, kandidaat-provinciale statenlid en bestuurslid.

In al deze activiteiten is Atom Zhou uit op het verenigen van mensen. Door op projectmatige basis uit zijn eigen omvangrijke netwerk te putten, weet Zhou ieders kracht te benutten. Hij denkt graag zelf mee in alle facetten van een project, maar weet ook wanneer hij op de expertise van anderen kan vertrouwen. Uit die samenwerking creëert Zhou een win-winsituatie voor alle betrokkenen, door niet alleen de juiste partijen bij elkaar te zoeken maar ook de realiseerbaarheid van het project te blijven waken.