Xeno Grimmelt

Medeoprichter en -eigenaar Hartenlust Group

Xeno Grimmelt
  • 0 posts
  • 1 reacties

Xeno Grimmelt (1971) is mede-eigenaar en -oprichter van investeringsmaatschappij Hartenlust Group, dat hij in 2014 samen met zakenpartner Jelle Elzinga oprichtte. Hartenlust Group, dat self-funded en onafhankelijk is, investeert in veelbelovende, jonge (familie)bedrijven en begeleidt het management bij het ten uitvoer brengen van de groeiambities.

Met Hartenlust Group participeert Xeno Grimmelt onder meer in IoT-dataonderneming Hiber en online veilinghuis TB Auctions. Op minder formele wijze begeleidt hij namens Hartenlust Group ook ondernemingen zoals Bridgwater Gateway, Colibri, Delight Yoga en Bird Control Group. In samenwerking met Sunrock heeft Hartenlust Group bovendien een investeringsfonds van meer dan 100 miljoen euro opgezet, waarmee het in Spanje zonne-energieparken ontwikkelt en beheert.

Voordat Xeno Grimmelt in 2014 Hartenlust Group begon, was hij bijna twintig jaar lang actief in de automotive sector en de fietsenbranche, voornamelijk bij Pon Holdings en aan Pon gelieerde ondernemingen. Zo was hij onder meer bij Pon Automotive verantwoordelijk voor de import en operationele coördinatie van alle automerken van de VW Group in Nederland. Ook gaf Grimmelt leiding aan de joint venture MAN-Pon, dat MAN-trucks en -bussen importeerde en verkocht in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Daarnaast zette hij als senior vice-president strategy and corporate services van Pon Holdings de nieuwe bedrijfsgroep Pon Bike Group op, dat binnen een jaar een van de grootste spelers in de wereldwijde fietsenindustrie was. 

Na zijn vertrek bij Pon Holdings in 2013 was Xeno Grimmelt nog kortstondig Chief Restructuring Officer bij Pouw Automotive Group (PAG), tot ook zakenpartner Jelle Elzinga zijn verplichtingen elders had afgerond. In die rol begeleidde Grimmelt PAG in een herstructurerings- en liquidatietraject, dat hij uiteindelijk medio 2014 afrondde. Hartenlust Group was inmiddels een feit en kreeg daarna Grimmelts volledige aandacht, hoewel hij tevens sinds juni 2015 lid is van de Raad van Commissarissen bij Van Tilburg-Bastianen Groep, een gespecialiseerde dienstverlener in de internationale automobiel- en truckbranche.

In zijn vrije tijd reist Xeno Grimmelt samen met zijn vrouw en dochters de hele wereld rond, waarbij hij zijn reizen het liefst zelf helemaal uitpluist. Daarnaast was Grimmelt van 2011 tot 2016 bestuurslid van de Amsterdam Borrel, een netwerkclub voor jonge Amsterdamse professionals uit alle disciplines. Op non-profitbasis coacht hij bovendien andere ondernemers en senior managers. Ook sponsort Grimmelt musea en andere culturele instanties, als liefhebber van kunst en cultuur.