Harmke Oudenampsen

Eigenaar / videospecialist Zakelijk in Beeld

Harmke Oudenampsen
  • 1 posts
  • 0 reacties

Harmke is smartphone-video-expert, landelijk voorloper en internationaal pionier op het gebied van mobile storytelling. Ze is een veelgevraagd spreker over dé grote online trend van dit moment: zelf eenvoudige video’s maken met je smartphone.
Harmke is verslaggever geweest bij o.a. het NOS Journaal en zet haar 20 jaar televisie-ervaring in om organisaties op een journalistieke manier te leren filmen met hun smartphone. Sinds 2010 geeft ze training beeldverhalen vertellen op social media. Vanaf 2014 kwam al haar kennis bij elkaar toen de smartphones goed genoeg werden om professionele video’s mee te maken. 

Sindsdien wil ze zoveel mogelijk mensen leren hoe je beter kan filmen met je mobiel. Hoe presenteer je een zakelijk vlog op camera en waar vertel je dan over? Volgens Harmke heb je met je smartphone een compleet productiebedrijf in je broekzak. Je hebt geen technische ploeg nodig, de camera van je smartphone filmt uitzendkwaliteit en je kunt met slimme apps op je smartphone meteen bewerken én publiceren.

Om zoveel mogelijk organisaties te leren hoe ze makkelijk hun verhaal kunnen vertellen (live, online of in video) heeft ze in 2019 samen met presentatie-expert en oud-NOS-collega Marije Alma Zakelijk in Beeld opgericht. Dat blijkt nu een schot in de roos. En dat wordt nog eens bevestigd in deze corona-crisis: we zitten midden in een videorevolutie.