-
Waarom piloten en strategen zo belangrijk zijn (terwijl ze bijna niets doen)
In digital advertising bepaalt de klant, al dan niet samen met een businessstrateeg, het doel. Bijvoorbeeld: omzetgroei. Ook checkt de (business)strateeg of de doelen in lijn liggen met de missie van het bedrijf en of de doelen van de campagne in lijn zijn met de jaardoelen. In uren heeft zo'n strateeg bij lange na niet hetzelfde aandeel in de campagne als de account executive en de specialisten. De strateeg is minder zichtbaar, de deuren van de cockpit zijn vaak gesloten, maar in absolute zin is het aandeel van een strateeg moeilijk te onderschatten.
-
Corona en de impact op marketing: nu en straks
Dat het coronavirus een enorme impact op de samenleving heeft is duidelijk. En onze gezondheid heeft de hoogste prioriteit. Maar wat is de impact op (digital) marketing en hoe kunnen we hierop anticiperen als marketeers? Ik zet een aantal zaken voor je op een rijtje, zonder de illusie te hebben om compleet te zijn. Welke veranderingen treffen jouw bedrijf?
-
Adverteren op Twitter: 9 redenen om nú te starten
Adverteren op Twitter is sinds 2013 mogelijk in Nederland. In korte tijd is het marketingplatform van Twitter enorm gegroeid en verschijnen er steeds meer Nederlandse campagnes op Twitter. De mogelijkheden van adverteren op Twitter worden steeds geavanceerder en volgen elkaar in rap tempo op. De meest recente ontwikkeling is de lancering van het Twitter Advertising-selfserviceplatform in Nederland. In deze blog de recente ontwikkelingen op een rij en negen goede redenen waarom dit hét moment is om te starten.
-
Top 500 adverteerders: driekwart adverteert op social media
Van de 500 grootste adverteerders van Nederland adverteert driekwart op dit moment op social media. Populairste medium daarbij is Facebook met 70%, gevolgd door YouTube met 34%. Het adverteren op Hyves is gekelderd ten opzichte van een jaar daarvoor, van 22% vorig jaar naar nog slechts 7% nu. De uitkomsten van het jaarlijkse onderzoek Social Media Advertising dat PauwR Internetmarketing uitvoerde onder de grote adverteerders liggen in de lijn der verwachting. Met 104 respondenten geeft het wel een zeer goed beeld van de huidige stand van zaken op dit gebied.
-
Welke plaats krijgt YouTube in een crossmediale campagne?
Als je als adverteerder YouTube nog niet serieus hebt genomen als advertentiekanaal, dan wordt het hoog tijd om dat te gaan doen. Het grootste videonetwerk en 2e grootste zoekmachine ter wereld heeft een enorm bereik en biedt een scala aan advertentiemogelijkheden. Maar welke plaats zou YouTube dan moeten krijgen in je (crossmediale) campagne? Er is geen kant-en-klaar antwoord mogelijk op deze vraag, maar we kunnen wel een aantal ontwikkelingen en feiten meegeven ter overweging.
-
Online adverteren via TV? Of TV-adverteren via online?
Het bereik van TV, gecombineerd met de kracht van online. Kattenvoer-commercials alleen nog voor kattenbezitters. TV-spots op maat, afhankelijk van wie er voor de buis zit. Natuurlijk is online advertising zoals we dat nu kennen niet één-op-één door te vertalen naar TV, maar dat beide vormen van reclame verder naar elkaar toe gaan groeien, zoveel is wel duidelijk. Kijk maar ...
-
Reviews in organische zoekresultaten, waar ligt de grens?
Met het uitbreiden van de advertentiemogelijkheden in Google is het steeds lastiger om op te vallen in de organische resultaten. Rich snippets bieden een mogelijkheid om meer aandacht te krijgen voor je organische zoekresultaten. De populariteit hiervan neemt snel toe, maar hiermee ook het misbruik.
-
Mannen laten zich op Facebook makkelijker beïnvloeden door vrienden
Facebook-advertenties worden vaak weergegeven met een ‘sociale toevoeging’ die aangeeft hoeveel fans of welke ‘vrienden’ binnen het netwerk van een Facebook-gebruiker het geadverteerde bedrijf/merk ‘leuk vindt’. Hierin herkennen we twee beïnvloedingsprincipes uit de bekende beïnvloedingstheorie van Dr. Robert Cialdini. PauwR Internetmarketing deed onderzoek naar de invloed van deze beïnvloedingsprincipes binnen Facebook-advertenties en onderzocht hierbij de invloed van geslacht. Het blijkt dat mannen gevoeliger zijn voor het ‘sympathieprincipe’ en zich dus wat makkelijker laten beïnvloeden door hun vrienden.