Bart Kappenburg
Eigenaar Conversify

Bart Kappenburg is oprichter van Conversify. Het bedrijf levert software voor webwinkels om bezoekers door middel van notificaties, zoekfunctionaliteit en aanbevelingen te kunnen beïnvloeden om zo tot betere productkeuzes te komen. Dit leidt tot meer omzet voor de webwinkel, meer tevredenheid onder de klanten en minder retouren.
-
Grenzen aan online beïnvloeding
Je kent ze wel. "Dit is de laatste kamer", "Deze actie duurt nog 7h31min", of die review waarvan je de echtheid toch sterk in twijfel trekt. Daarom heeft de ACM afgelopen week een zogenaamd consultatiedocument gepubliceerd. Deze vormt een (voorlopige) leidraad voor online beïnvloeding van de consument. En dat heeft invloed op jouw website, online dienst of webshop. In dit stuk een uiteenzetting van de do's en don'ts van online beïnvloeding.
-
Verkiezing beste advertentie 2008
Er is weer een verkiezing voor de beste advertentie van 2008. Dagbladgoud 2008 is de publieksprijs voor de beste advertentie van het jaar georganiseerd door de Nederlandse dagbladen. De genomineerden vind je hier:
Alle genomineerde advertenties verschijnen komende week in verschillende Nederlandse dagbladen en inmiddels kun je stemmen op Dagbladgoud.nl.
Uiteraard zijn we benieuwd wat de uitslag zal zijn en vandaar dat je je mening kan geven via onderstaande poll. -
Hoe staat het met Cuil.com?
Statcounter.com, een webtracker, heeft bijgehouden wat het aandeel is geweest van Cuil.com in de afgelopen dagen onder de zoekmachines. Had Cuil.com vlak na de lancering nog een aandeel van 11 op de 1.000 zoekopdrachten, inmiddels is het gezakt naar 1 op de 10.000. De data is gebaseerd op 365 miljoen pageviews. Zou het een blijvertje worden?
-
Semantische technologie verbetert waarde online beoordelingen
Wat heeft de consument aan 2134 beoordelingen bij een product? Ziet hij nog de belangrijkste voor- en nadelen van een product? Niet volgens de recent gestarte semantisch specialist Pluribo. Deze start-up denkt de oplossing gevonden te hebben met een slim stukje techniek. De filosofie van Pluribo is dat automatisering vereist is voor de humanisering van het web. “Automatisering zou je moeten helpen met het begrijpen waarom iets goed is of slecht, het geeft macht”, aldus Samidh Chakrabarti oprichter van Pluribo.
-
De Novelty Curve
David Armano introduceerde afgelopen week de ‘novelty curve’. Het brengt wat mij betreft precies in beeld hoe het proces van nieuwe producten/services verloopt. Ik denk alleen dat snelheid (cq. tijd) waarmee een product deze curve doorloopt mist en dat dit ook veel zegt over wat stayers en wat hypes zijn.
-
Microsoft: de ene klik is de andere niet
Gisteren heeft Microsoft een nieuw model geintroduceerd om de waarde van kliks op een andere manier in te vullen. Microsoft wil laten zien dat de laatste klik die een consument doet niet noodzakelijkerwijs de belangrijkste is.
De zogenaamde ‘Engagement Mapping’ houdt rekening met de verschillende klikpaden en interacties die de consument heeft gedaan voordat hij tot een aankoop overgaat. Microsoft heeft hiervoor een tool ontwikkeld, de “Engagement ROI”, die in Amerika getest gaat worden door een aantal grote advertising partijen en reclamebureau’s (o.a. McKinney, Mindshare Interaction, Monster Worldwide, Neo@Ogilvy en Sprint). Engagement ROI evalueert and kent een meetbare waarde toe aan de interactie van een consument met een advertentie-uiting zodat adverteerders en uitgevers een beter beeld krijgen van online gedrag.
-
5 regels voor free publicity
De amerikaanse marketing expert Michael Fleischner heeft op zijn blog een artikel geschreven over hoe je als bedrijf free publicity kan krijgen voor je product of service. Hieronder volgen de 5 punten die volgens hem belangrijk zijn.
-
Zoekmachine voor personen: Wieowie.nl
Gisteren is Wieowie.nl gelanceerd. Een zoekmachine die op zoek gaat naar personen binnen een aantal netwerksites, Google en Youtube en deze gevonden informatie samenvoegt. Voor Marketingfacts zal ik even wat dieper ingaan op de geschiedenis, de ontwikkeling en lancering van dit concept.
-
-
Universiteit Groningen krijgt nieuwe huisstijl
De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) wil niet meer met RuG worden aangeduid. Jos Speekman, woordvoerder van de RuG: "RUG betekent in het Engels tapijt. En dat is toch een beetje raar”. Vandaar dat er een nieuwe huisstijl is ontworpen waarin de naam RuG niet meer voorkomt. Bovenstaand filmpje legt uit hoe deze huisstijl is opgebouwd. De naam Rijksuniversiteit Groningen blijft in eigen land bestaan maar in het buitenland zal vooral University of Groningen worden uitgedragen.
-
Verkiezing beste dagbladadvertentie 2006
De verkiezing van de beste dagbladadvertentie 2006 is vanaf vandaag losgebarsten. Op Dagbladgoud.nl kan het publiek zijn stem uitbrengen. Voor de volledigheid de complete top 10:
-
Billboards passen advertenties aan op automobilist
Adverteerders hebben nu de mogelijkheid om op billboards getargete advertenties te laten zien op basis van voorbijrijdende automobilisten. Deze slimme billboards kunnen ‘zien’ naar welk radiostation er geluisterd wordt en kunnen op basis van deze informatie een specifieke advertentie laten zien. De adverteerders gebruiken hiervoor de informatie die radiostations hebben van hun luisteraars verkregen door vragenlijsten.
-
Amazon lanceert site voor schoenen en handtassen
DMnews.com meldt dat internet retailer Amazon.com een aparte website heeft gelanceerd voor schoenen en handtassen. De site Endless.com is een poging van Amazon om zich sterker te maken op de e-commercemarkt in het algemeen en op de mode-accessoiresmarkt in het bijzonder. Het zou een reactie zijn op het openen van een modeaccessoire site door Gap afgelopen herfst. Hoewel de keus van GAP logisch klinkt is de keus van Amazon toch bijzonder vanwege de verschillen tussen hun ‘core’ business en modeaccessoires.
-
Case: Virale Marketing (deel 2)
Zoals beloofd, en helaas wat later dan gepland, hier de resultaten van mijn virale marketing campagne ter promotie van Kamer.nl. Voor de complete introductie zie dit eerder verschenen artikel op MF.
-
‘Goedenmiddag, marketingafdeling van de Postbank, kan ik u helpen?’
Voor mijn bedrijf ben ik sinds deze week aan het cold-calling geslagen. Het idee was om bedrijven te benaderen via de telefoon met de vraag of ze interesse hadden om te adverteren op mijn websites en zo een grote groep (+/- 45.000) studenten te bereiken. Het eerste dat mij opviel was hoe slecht sommige bedrijven contactgegevens hebben vermeldt op hun website. Is dat express om vervelende en dus klagende klanten weg te houden? Is dat omdat ze liever per mail willen worden aangesproken? Contactformulieren en emailadressen zijn er namelijk wel in overvloed.
Van alle bedrijven die ik heb gebeld was de Postbank degene die opviel en dat was niet in positieve zin…