-
B2B-marketeer: je bent geen manusje van álles
In veel B2B-organisaties dient 'marketing' vooral het soepel functioneren van sales. Nu marketing zo'n bepalende rol heeft gekregen bij de reis die klanten door de funnel afleggen, wordt het hoog tijd voor een herwaardereing van marketing door traditioneel ingestoken bedrijven. Er is veel voor te zeggen beter samen te werken en van die rol als loopjongen voor de commerciëlen af te komen. Want tenslotte wil je hetzelfde.
-
Traffic Today: Extra geopend tijdens Black Friday #spon
Het belangrijkste weekend voor e-commerce komt er weer aan; Black Friday. Voor veel webshops is dit weekend belangrijk voor een groot deel van de omzet. Veel online bezoekers betekent veel websiteverkeer. Om dit te stimuleren draaien er ook verschillende campagnes, om de bezoekers zoveel mogelijk naar de acties te trekken.
-
Het belang van professionele fotografie voor je (online) marketing
Wist je dat we visuele informatie zestig keer sneller opnemen dan tekstuele informatie? Beeld is dus enorm belangrijk bij het overbrengen van je boodschap. Daarom is het belangrijk je marketinguitingen, zoals de website, brochures, display-advertenties en social ads te vullen met krachtige content die aansluit bij jouw organisatie. Professionele fotografie is onmisbaar bij een krachtige marketinguiting. Benieuwd wat professionele fotografie voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan snel verder!
-
Marktplaatsen voor MKB’ers
De e-commercemarkt in Nederland blijft maar groeien, elk jaar nemen de online bestedingen en het aantal online webshops toe. Dit zorgt voor een hevige online concurrentiestrijd. In de periode tussen 2013 en 2018 is er een groei geweest van 60 procent van de totale webshops, waardoor het totaal aantal Nederlandse webshops nu bijna 50.000 bedraagt (Bluebirdday, 2019).
-
Bynco: unicorn in wording?
Kavak is Mexico’s eerste unicorn. Kavak? Ja, een platform voor tweedehands auto’s. Gestart in 2016, vier jaar later al op meer dan 1 miljard dollar gewaardeerd. In Nederland hebben we geen Kavak maar wel Bynco, qua concept enigszins vergelijkbaar, en een innovatief platform waar je als consument een gebruikte auto kunt kopen met, zo zegt Bynco zelf, 'voor de sector ongekend gemak en zekerheid'.
-
Corona maakt veel startups kapot, maar biedt ook kansen
Fast Moving Targets sluit het seizoen vol video-interviews af met zes startup-ondernemers over hun bedrijf in coronatijd. Met sommigen gaat het goed. Anderen worstelen. Lucien Burm, voorzitter van de Dutch Startup Association, spreekt over een kaalslag: “Bijzonder veel startups zitten in de problemen. Het is maar de vraag hoeveel er overeind blijft en in welke vorm.” Toch zijn er ook kansen.
-
Wat een vaatwasser zegt over data-gedreven marketeers
Er is grote behoefte aan data-gedreven strategen, marketeers en communicatiespecialisten. Maar welke kwaliteiten moet een goede data-bedreven marketeer hebben? In dit artikel schets ik het profiel van de ideale data-bedreven marketeer. En vertel ik wat het inruimen van de vaatwasser daarover kan verklappen.
-
Hoe digital marketing is veranderd in tien jaar tijd
Digitalisering is belangrijker dan ooit, zeker in het nieuwe normaal. Tegelijk blijft het digitale domein een doolhof van ondoorzichtige dienstverlening. Digital marketing is in tien jaar tijd volwassen geworden, zo viel deze week te horen tijdens de honderdste editie van Online Tuesday, maar de zoektocht naar aandacht, rendement en zakelijk succes duurt voort. Intussen blijven we China onderschatten.
-
Online Tuesday heeft digital marketing op de kaart gezet
Na ruim tien jaar beleeft Online Tuesday op 9 juni zijn honderdste editie. Een broeinest van kennis over digital marketing, maar ook de plek waar zakenrelaties worden gesmeed. Marketingfacts, dat zelf aan de wieg stond van dit maandelijkse event, analyseert de betekenis ervan voor het marketingvak.
-
Jonge ‘goeroes’ in e-commerce: trap er niet in!
Wil jij ontsnappen aan het 'nine to five'-leven? Slechts twee uurtjes per dag werken waar je maar wilt? Vanuit Ibiza of Bali bijvoorbeeld? Een nieuwe generatie goeroes in e-commerce roept jongeren op te stoppen met werk en studie om snel online geld te verdienen. Daarvoor hoef je alleen een online cursus te volgen. Wat zit hierachter? Kan dit echt? En is zo'n cursus iets waard?
-
Hoe bouw je een corona-app die levens redt?
Eindelijk lijkt er een corona-app van de overheid te komen, mét de technologie van Google en Apple. Daar ging een rampzalige tender aan vooraf, waar specialisten afvielen en consultants toehapten – en faalden. Hoe kan zo’n ‘appathon’ beter? En hoe bouw je een app die ons het best beschermt tegen Covid-19? Online Tuesday ging in gesprek over privacy, contact tracing en een betere organisatie van ICT-projecten door de overheid.
-
Hans Stegeman (Triodos) over hoe technologie onze economie stimuleert
In de huidige crisis wordt het schrijnend duidelijk dat onze economie afhankelijk is van een breed scala aan factoren. Onder andere de drijvende kracht van data en de mogelijkheden van AI maken het speelveld voor economen lastig. Zijn er manieren om deze factoren beter in kaart te brengen? Digital Waves spreekt er over met Hans Stegeman van Triodos Investment Management.
-
Zo kan de minister kennis en draagvlak organiseren om de lockdown te doorbreken
De kritiek was niet mals op het consultatieproces voor de ontwikkeling van een corona-app. De tijdsdruk was hoog: het hele proces van voorstellen indienen, selecteren en evalueren duurde een week. Uiteindelijk werden alle voorstellen afgekeurd en is er nog steeds geen app. Bovendien heeft het ministerie met de aanpak een hoop weerstand opgeroepen. Het had ook anders gekund.
-
Online Tuesday #99: Corona-app als redder, prutser of Big Brother?
Als we iets hebben geleerd van de tender voor de corona-app van de overheid, dan is het dat je privacy-regels niet zomaar kunt versoepelen en dat apps bouwen echt een vak is. Het proces verloopt moeizaam, maar hoe moet het dan wél? Tijdens Online Tuesday #99 (opnieuw als webinar) gaat het 12 mei onder meer over de vraag of de coronacrisis bijdraagt aan de digitalisering van de samenleving.
-
Gaan startups de coronacrisis met staatssteun overleven?
Deze week is het loket geopend waar startups een lening kunnen aanvragen om de coronacrisis te overleven. Het fonds omvat 100 miljoen euro. Veel te weinig, vindt voorzitter Lucien Burm van de Dutch Startup Association. “Het is geen gift, maar een overbruggingskrediet. Dus de sector die bij uitstek banen creëert moet geld lenen om in stand te blijven. Beetje gek, zeker als andere bedrijven een uitkering krijgen.”