-
Waarom voorkeursmerken altijd winnen
Met ‘Why winners give it all’ heb je een uiterst praktisch marketingboek in handen. Reclameman/marketeer Ed Stibbe beschrijft in zijn eerste boek op een zeer toegankelijke manier waarom voorkeursmerken altijd winnen en hoe jij dit ook zou kunnen.
-
Voorspellingen voor digital marketing in 2021
2020: restaurants sloten zich aan bij marketplaces en/of lanceerde hun eigen webshops in enkele dagen tot weken in de hoop om deze bijzondere tijd te overleven. Fashion shops stapte massaal over op social e-commerce via kanalen als Instagram. En in 2021? In deze blogpost gaan we dieper in op drie voorspellingen omtrent digital marketing die, niet geheel verrassend, veelal customer experience en e-commerce succes als middelpunt hebben.
-
Online video in coronacrisis bewuster ingezet
Marketeers gaan sinds de coronacrisis steeds bewuster om met het inzetten van online video en proberen het effect meetbaar te maken. Voor het eerst sinds 2015 geeft zelfs meer dan helft (55 procent) van de marketeers aan concrete doelstellingen op te stellen voor de inzet van online video. Dat blijkt uit de Online Video Monitor die Quadia ieder jaar samen met Marketingfacts en MarketResponse organiseert.
-
Wat komt er na de smartphone?
Het prachtige beeldverslag van 2020 van The New York Times, de beste verhalen van 2020 door Pocket, de toekomst van (e-)commerce door Shopify, de kerstverhalen van Top Names, twee miljoen (kerst)recepten en meer!
-
Interne communicatie: trends voor 2021
Sterke interne communicatie won dit jaar enorm aan populariteit. En dat is niet raar: doordat we sinds maart abrupt voornamelijk vanuit huis werken, is goede interne communicatie met je medewerker belangrijker dan ooit.
-
De veranderende relatie tussen adverteerder en bureau
Aan het eind van het jaar maken we de balans op van dit rare jaar. 2020 kan ook in de reclame-industrie de prullenbak in. Wat kunnen we dan verwachten in 2021? Ervan uitgaande dat de lockdown tot midden januari zal gelden en dat daarna de markt weer op gang komt. Wat verandert er in de relatie tussen adverteerders en bureaus?
-
Het bureau van de toekomst ís geen bureau
“En het 'Bureau van het Jaar 2021' is ... (tromgeroffel) ... géén bureau.” Okay, laat het 2022 worden, maar lang kan het niet meer duren. Ook in de Nederlandse marcomindustrie worden de vakprijzen, maar vooral ook de pitches, binnen afzienbare tijd gewonnen door nieuwe, vloeibare en multidisciplinaire samenwerkingsvormen.
-
Schuivende schermen en hardlopen in een verhaal
Steven van Belleghem, het video-firsttijdperk, het succes van Amazon, cappuccino en een spelletje voor je brein. Dit en nog meer in de nieuwe week van Koot.
-
Strategisch marketingplan als onmisbare pijler onder elke onderneming
Als ondernemer snap je echt wel dat een goed marketingplan je commerciële resultaten een boost kan geven. Gelijktijdig is het soms moeilijk en onduidelijk hoe je hier tijd voor vrijmaakt, waar je moet beginnen en hoe je focus aanbrengt. Veertig procent van alle startende ondernemers valt binnen vijf jaar om. In veel gevallen ontbrak het aan een doordachte marketingstrategie. Hoe zorg je met een strategisch marketingplan voor een gezonde onderneming?
-
Hoe ga je om met een toename van stress, demotivatie en eenzaamheid?
We hebben het met z’n allen onderschat: de mentale impact van de pandemie. Dat is mijn conclusie uit de vele gesprekken die ik de afgelopen tijd voerde met teamleiders, directeuren, bestuurders en mensen van HR-afdelingen. Er is veel aandacht (en terecht) voor de economische impact en over het in stand houden van onze essentiële maatschappelijke instellingen en functies zoals de zorg en het onderwijs. Als het gaat om de mentale impact merk ik veel ongemak en onwennigheid in hoe om te gaan met een toename van stress, demotivatie, frustratie en eenzaamheid. Dit kan en moet anders.
-
Hoe platforms de opmars van de elektrische en autonome auto versnellen
Op de automarkt is een titanenstrijd gaande waarin ook IT-bedrijven zich steeds nadrukkelijker melden. Autofabrikanten en IT-bedrijven zoeken via technologieplatforms steeds meer samenwerking om de ontwikkeling van elektrische en autonome voertuigen te versnellen. Gaan hier nieuwe marktleiders ontstaan, zoals gebeurde in de telecommarkt waar Google (Android) en Apple (iOS) in vijf jaar tijd Microsoft en Nokia versloegen? Als het aan het Taiwanese Foxconn ligt wel. Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen willen eveneens een belangrijke rol spelen in de nieuwe ontwikkelingen.
-
Agendapunt van je beoordelingsgesprek: opleiding
Veel HR-verantwoordelijken maken zich zorgen over het ontbreken van een plan op het gebied van scholing en opleiding van eigen personeel. Dat Nederland-kennisland zoveel bedrijven telt waar eigenlijk niks is geregeld, wil niet zeggen dat er geen geld of goede wil is, maar je zult er in veel gevallen zelf een zaak van moeten maken. Juist voor professionals in marketing is dat van levensbelang. Je bent zo goed als je laatste succes. Marketing is competitie. Het is niet anders.
-
Marketeer moet stoppen met datafetisj
2020: wat een jaar. Het moest niet gekker worden. Mensen gewapend met mondkapjes. Je winkelmandje als schild. Jezelf afvragend of je wel voldoet aan de regels. Al je bijeenkomsten alléén maar digitaal. Zóveel digitaal dat je er weinig lol in had. In 2020 zag je veel bedreigingen als marketeer. In 2021 zul je weer volop kansen zien. In dit artikel de drie regels waar je als marketeer mee moet stoppen en starten in 2021.
-
Digital-proof merk: zo doen BMW, Heineken en Slack het
Het spreekt voor zich dat het in deze tijd cruciaal is om als merk een sterke ‘digital presence’ te hebben. Mensen moeten je product of organisatie 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar kunnen vinden. Maar online aanwezig zijn is slechts het begin. Ervoor zorgen dat je merk of huisstijl digital-proof is, is wat je merk écht naar digitaal succes leidt. Top 500-bedrijven lopen voorop en veranderen niet alleen hun huisstijl, maar ook de toepassing ervan om te voldoen aan de eisen van het digitale tijdperk. Maar ik zie in mijn werk als brand consultant ook nog steeds veel organisaties die op dit punt achterlopen. Ik deel graag een aantal van de grootste trends die ik de afgelopen jaren ben tegengekomen.
-
Dit zijn dé social-marketingtrends voor 2021
Toen wij, als DDMA Commissie Social Media, vorig jaar de trends van 2020 voorspelden dacht niemand van ons dat we in de huidige situatie terecht zouden komen. Een situatie die zich binnen het social marketingveld tekent als een veeleisende periode van continue en onverwachte veranderingen. Het aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’ en discussies over de toenemende mediaconsumptie als gevolg ervan voerden daarbij de boventoon. In dit artikel bespreken we de impact van deze consequenties op het social-marketingveld en blikken we graag vooruit op de trends voor komend jaar.