-
Parfum dat naar het heelal ruikt, zoom-moeheid en meer
Voorzichtig kijken we vast naar 2021. De Mediamonitor van 2020. Een social-mediadashboard van Newcom. Geurmarketing en Tinder voor tassen. Maar ook een slimme oplossing voor Zoom-moeheid. Dit en nog veel meer in de nieuwe week van Koot.
-
Nieuw leven in oude relaties door reactivatie
Reactivatie. Wordt nog relatief weinig gedaan, te weinig in elk geval. Want het kan een enorm krachtige manier zijn om een nieuw begin te maken bij je oud-klanten of inactieve klanten. Waarom dit niet gebeurt, is niet altijd duidelijk. Enerzijds wordt ervan uitgegaan dat mensen er niet op zitten te wachten, maar ook vage bezwaren over AVG zorgen ervoor dat veel marketeers zich alleen richten op de actieve base.
-
Content is inderdaad een containerbegrip. Het bestaat namelijk uit assets
Het begrip content kennen we, maar assets nog niet altijd. Toch kan het denken in assets efficiëntie en gemak opleveren bij het maken van marketingcontent. Slimmer produceren kan veel tijd en geld besparen! Als een productiestrategie vooraf goed is uitgedacht, ben je in staat alles in één run te produceren. Het is een kwestie van exact weten wat je nodig hebt. Klinkt makkelijk? Kan ook zo zijn! In dit artikel zetten we de basisprincipes uiteen.
-
De verborgen knop op de iPhone en verdwijnende WhatsApp-berichten
Te midden van al het rode en blauwe geweld was er ook nog wat ander nieuws te vinden. Minder spannend maar voldoende voor het vullen van de week van Koot. Deze week met onder ander Gen Z-trends door Gen Z, Echo Buds, Voice search Guide, een onbekende knop op je iPhone en nog veel meer.
-
Groei videoplatforms biedt marketingkansen
De coronacrisis is een periode van vele uitdagingen. Ook voor ons marketeers. We zien een flinke verschuiving van offline naar online. Daar kunnen wij heel slim op inspelen, zodat zowel particulier als bedrijf aan z’n trekken komt. Door de strenge quarantaineregels is men ook vaker en langer thuis. Dat heeft als gevolg dat diverse videoplatforms ontzettend hard groeien. Weer een mooie marketinguitdaging, dus. In dit blog geven we je praktische informatie over deze enorme verschuiving naar videoplatforms en laten we de kansen zien die jij kunt benutten.
-
Inhaakkalender 2021: effectief inhaken doe je zo
Verras je volgers op social media met creatieve berichten die inhaken op leuke, grappige en bijzondere momenten. Benieuwd hoe je dat doet? Je social media boosten? In dit blog geef ik je een aantal goede tips!
-
Peilstok in je marketingafdeling
Wat een bedrijf aan marketingkennis en -vaardigheden nodig heeft, verschilt nogal per type bedrijf en per branche. Er valt daarom ook veel voor te zeggen het hele team of de hele afdeling eens door een scan te halen om uit te zoeken wát er aanwezig is, waar nog mogelijkheden liggen en waar een upgrade gewenst is in de vorm van bijscholing.
-
Byron Sharp: ‘Beschamende arrogantie van adverteerders tijdens de lockdown’
Byron Sharp aan het woord, Twitch als kanaal voor politieke campagnes, location based audio, Facebook als buurtapp en start de dag met schrijven. Dit en nog veel meer in deze nieuwe week van Koot.
-
Community-building in coronatijd
Je klanten, stakeholders, relaties, medewerkers komen op dit moment niet zomaar bij je over de vloer. Hoe kun je nú bouwen aan je relaties, aan co-creaties, aan loyalty of je relatie met klanten? Een online community kan hét antwoord zijn. Maar, het is niet zo een, twee, drie geregeld. Het vraagt om een andere manier van samenwerken en een andere manier van contact en communicatie binnen je organisatie. Ben jij er klaar voor?
-
Creativiteit en effectiviteit in nood
Onlangs gaf marketingprofessor Mark Ritson een college aan een overwegend Nederlands publiek waarin hij aandacht vroeg voor de belangrijkste factoren voor marketingeffectiviteit. Ritson stelde daarin dat creativiteit (47 procent) cruciaal is voor succes. Creatieve campagnes zijn momenteel vooral gericht op kortetermijn-verkoopactivaties. Ze winnen prijzen maar hebben echter geen effect op de lange termijn: brand building. Dat gaat ten koste van effectiviteit.
-
Krachtig en overtuigend online presenteren
Tweede lockdown. Zijn we mooi klaar mee. En oftie nou intelligent is of niet: een groot deel van de bloem der natie zit gewoon weer tussen de geraniums en het schermpje, nét toen we weer een beetje begonnen te wennen aan bijeenkomsten waarvan we het eigenlijk heel belangrijk vonden om elkaar IRL te ontmoeten. Je zult maar een idee te verkopen hebben. Valt er nog wat te maken te midden van onleesbare non verbale communicatie, onbegrepen onderbroekenlol en onuitstaanbare bladerblowers bij de buren?
-
Hoe denken marketingprofessionals over online video?
Het is al acht jaar een traditie in video-minnend marketing-Nederland; de Online Video Monitor (OVM) van Marketingfacts en Quadia. In dit onderzoek houden we de vinger aan de pols bij de Nederlandse marketingprofessionals; verwachten ze dit jaar een groei in video of juist niet? Huren ze hier experts in, of produceren ze zelf? En hoe tevreden zijn ze over de vindbaarheid van hun video’s?
-
Een heersend YouTube-kanaal krijgen? Zo doe je dat
Eind 2018 zijn we bij Obelink gestart met het gefaseerd doorvoeren van verbeteringen aan ons YouTube-kanaal. In januari van dit jaar hebben we de laatste visuele en tekstuele wijzigingen doorgevoerd. Nu het kampeerseizoen langzaam op een einde loopt is het tijd om de balans op te maken. Conclusie: de aanpassingen hebben een stijging van zo’n 130 procent in weergaven vanuit Google Search opgeleverd. In dit artikel leggen we uit hoe we tot dat resultaat zijn gekomen.
-
Het einde van het Amerikaanse internet en nieuwsbrieven via sms’jes
Slides als communicatiemiddel, een sms-nieuwsbrief, letters omzetten in handschrift en een tool om stiltes in Zoom te voorkomen. Dat en nog veel meer in de nieuwe week van Koot!
-
Marketeer gaat vooral snijden in mediabudget
Onderzoek verricht onder bijna 300 Nederlandse marketeers wijst uit dat de meesten nog hoopvol zijn, maar met de kaasschaaf in de hand staan. Ook opvallend: bijna de helft vindt dat er nu juist meer geïnvesteerd zou moeten worden in innovatie.