-
2020: de start van het algoritme-decennium
Dat het komende decennium dé bloeiperiode wordt van algoritmes, had de naamgever ervan – Mohammed ibn Moesa al-Chwarizmi, door zijn Latijns sprekende vrienden 'Algoritmi' genoemd – nooit kunnen vermoeden. Maar algoritmes zijn al overal te vinden. Denk maar aan Spotify, Netflix, de aanbevelingen bij Bol.com, weersvoorspellingen, Siri, Uber of Google. Dat algoritmes betere beslissingen kunnen nemen bij rationele keuzes, staat inmiddels wel vast. De echte vooruitgang is mede afhankelijk van het vertrouwen in algoritmes bij het nemen van de meer menselijke beslissingen.
-
De week van Koot: de audio-revolutie en Quantum Computing
Dan komt eindelijk de Joint Strike Fighter (de F-35 Lightning II) aan op vliegbasis Leeuwarden, spuit de brandweer er blusschuim overheen in plaats van water. In een split moment moet ik denken aan de uitspraak van Pechtold tijdens een JSF-debat in april 2009 met PvdA-fractieleider Hamer. Hij sprak toen de historische woorden: "Ik zou het bonnetje maar bewaren". Ik hoop dat ze dat gedaan hebben. Voor al het andere nieuws is hier weer de wekelijkse (marketing)update.
-
BERT: de grootste Google-update in vijf jaar
Google heeft 25 oktober 2019 de grootste algoritme-update in vijf jaar tijd aangekondigd. Op basis van de miljoenen zoekopdrachten heeft het techbedrijf wijzigingen in het algoritme aangebracht om betere resultaten te tonen bij meer ingewikkelde zoekopdrachten. Met name de zoekopdrachten die op context zijn gebaseerd, zullen geraakt worden door de BERT-update. Goed voor jou als marketeer om te weten wat je hier precies mee kunt doen.
-
Hoe raak je een SEO-penalty van Google kwijt?
Een penalty van Google, hoe kom je eraan? En nog belangrijker: hoe kom je er weer van af? We leggen het uit in deze tweede editie van de nieuwe video-rubriek op Marketingfacts, waarin SDIM dieper duikt in de laatste ontwikkelingen van online marketing en hoe bedrijven daar hun voordeel mee kunnen doen.
-
Google Facts: over core-updates, shortnames en diversiteit
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Google kondigde warempel een algoritme-update aan. Better check yourself, before you wreck yourself. Hoewel te bezien valt of je bij voorbaat al maatregelen kunt nemen tegen updates, natuurlijk. Toch was iedereen er wel blij mee. Of de schade ook meeviel? Dat lees je verderop. Wat ook opviel afgelopen maand is dat Google linksom of rechtsom maar blijft proberen om gebruikers binnen Google te houden. Zo werd er even kort getest met featured snippets zonder bronvermelding (los van dat dit niet mag), waarna wederom alle SEO’s hun hart even uit hun tenen moesten opvissen. Hoe dan ook, alles wat je zou moeten weten over de updates van Google, in 3…2…1…
-
Effecten van de nieuwste Google Core-update
Op maandag 3 juni kondigde Dan Sullivan van Google aan dat er een grote Google-core-update zou worden uitgerold, een update aan het algoritme van Google. Na vijf dagen volgde het bericht dat de update volledig was geïmplementeerd. Wat de update precies inhoudt, wat de gevolgen zijn en wat je kunt doen bij schade, vertellen we in dit blog.
-
De belangrijkste YouTube-insights van mei op een rij
YouTube is veruit het grootste videoplatform in Nederland en ter wereld. Ontwikkelingen op dit platform volgen elkaar razendsnel op. Dit maakt het moeilijk overzicht te houden. Daarom brengen we op Marketingfacts een maandelijks overzicht met vijf interessante YouTube-ontwikkelingen, nieuwe features, praktische tips of inspirerende verhalen voor marketing- en communicatieprofessionals. Deze keer gaat het onder andere over YouTube-marketing voor beginners, de ontwikkeling van het algoritme en tips om meer views te krijgen.
-
Een algoritme dat zorgt voor een viral campagne: het bestaat
Wat als er een algoritme zou bestaan waardoor het mogelijk is om die consumenten te identificeren die ervoor zorgen dat de kans groter is dat een social media-campagne viral gaat? Zou jij dat algoritme dan willen weten?
-
Traffic gedaald! Wat nu?
Je bent lekker aan het optimaliseren en je hebt echt het idee dat je online onderneming aan het groeien is. De autoriteit van je website neemt toe, de bezoekersaantallen groeien en ook de aanvragen lopen door. Maar opeens wordt het rustig. De aanvragen vallen een beetje stil. Je houdt Google Analytics goed in de gaten en je ziet opeens een probleem: het dagelijks aantal bezoekers daalt van ruim honderd per dag naar negentig, en zo neemt het in de loop van de weken langzaam af naar nog maar veertig bezoekers per dag. En nu?
-
Rina Joosten-Rabou (Seedlink): “China voelt als één groot laboratorium”
Technologische ontwikkelingen gaan snel in China. “Bedrijven innoveren daar echt samen met startups waardoor mensen meer open staan om nieuwe technologieën uit te proberen. Ze zijn ook veel meer vergevingsgezind. Dus op het moment dat het niet werkt, zijn ze bereid het opnieuw te proberen”, stelt Rina Joosten-Rabou. Zij woont en werkt in Shanghai. Aanvankelijk hielp Joosten-Rabou bedrijven goede Chinese techneuten te vinden, sinds vier jaar is zij co-fouder en CCO van het Seedlink.
-
Pepsi had gewoon beter naar de data moeten kijken #TNW2017
Machines zitten steeds meer tussen de bedrijfscommunicatie en de gebruiker in. Het bedrijf zet content op Facebook, Instagram of LinkedIn, het algoritme bepaalt of de content waardevol genoeg is voor de gebruiker en aan de hand daarvan krijgt de content een plekje in de timeline van de gebruiker. De noodzaak voor marketeers is om te snappen hoe deze machine in elkaar zit en waar deze algoritmes hun keuzes op baseren. Zijn deze keuzes van de algoritmes eigenlijk wel terecht?
-
Dit is het geheim van Facebooks nieuwe algoritme
Het grootste geheim en tegelijk het meest wonderbaarlijke mechanisme is toch wel het algoritme van Facebook. Als bedrijf en persoon wil je er graag invloed op hebben. Gisteren is Facebook naar buiten getreden met een aantal factoren waarop hun algoritme is gebaseerd.